rog ajutor urgent!!!!

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
pepita379

rog ajutor urgent!!!!

Post by pepita379 » 27 Feb 2007, 19:48

Am nevoie de ajutorul vostru. Multumesc anticipat :floare:

Lucrez in invatamantul prescolar.In ultimii 2 ani am beneficiat de concediu de ingrijirea copilului. In data de 10 martie
(copilul implineste 2 ani) ar trebui sa ma reintorc la munca, lucru pe care nu-l doresc. Mentionez ca doresc o modalitate de intrerupere a serviciului timp in care sa pot fi angajata in alta parte dar postul de titulatura din invatamant, sa mi se pastreze.
Am intrebat (la inspectorat )juristul care se ocupa de aceasta directie.Mi s-a apsus este ca singura posibilitate de a intrerupe este cea de concediu fara plata,fara permisiunea de a fi angajata in alta parte(doar daca imi prezint demisia,lucru pe care inca nu doresc sa-l intreprind), cu carte de munca stopata ,vechime care nu inainteaza etc. .Ok.Bun...se stopeaza tot,carte de munca,vechime etc.Mi-am asumat acest "risc". Dar astazi am avut revelatia(exact cand ma aflam in masina, in drum spre inspectorat unde urma sa depun cererea de intrerupere)ca nu voi mai cotiza la CAS si,implicit nu voi mai beneficia de ajutor pe directia asta(avand copilul mic,nu pot risca). Asadar....acest lucru nu mi-l permit.
Pot cotiza la CAS extra, doar ca sa am fondurile platite la zi? Chiar daca sunt in concediu fara plata?
Ceea ce ma mai intereseaza este daca exista o alta modalitate de a intrerupe lucrul, dar sa mi se pastreze titulatura, deci postul obtinut prin concurs( asta e si motivul pt care nu demisionez ci caut alte modalitati de "rezolvare") si daca se poate sa fiu angajata cu jumatate de norma in alta parte(in timp ce "intrerup", sub o forma sau alta?

Post Reply