Neactivitate

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
valic

Neactivitate

Post by valic » 15 Feb 2007, 14:40

Daca o firma se declara la infiintare fara activitate, atunci are obligatia de a se prezenta la administratia financiara pentru a depune si acolo declaratii de neactivitate?

ursu

Re: Neactivitate

Post by ursu » 16 Feb 2007, 13:25

valic wrote:Daca o firma se declara la infiintare fara activitate,...

ursu

Re: Neactivitate

Post by ursu » 16 Feb 2007, 13:27

valic wrote:Daca o firma se declara la infiintare fara activitate,...
cum adica ?

in principiu, orice societate care a obtinut personalitate juridica, dupa infiintare trebuie sa se inregistreze la finante.
daca intre timp si-a intrerupt activitatea (suspendat,etc.) trebuie sa anunte la orc dar si la finante.

stiu ca pt. firmele fara activitate se depune la finante declaratie 100.

valic

Post by valic » 16 Feb 2007, 20:43

S-a depus la inmatriculare declaratie pe proprie raspundere model 1, ca pers.juridica nu desfasoara activitati.

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 19 Feb 2007, 09:58

Acea declaratie e vis-a-vis de autorizarile pentru activitatile firmei (PSI, Protectia muncii, mediu, senepid etc)
Suspendarea activitatii firmei este o situatie diferita. Se face o hotarare AGA prin care se hotaraste suspendarea activitatii pe o anumita perioada si apoi se inregistreaza la ORC, iar apoi se declara la Finante.

dana_lavinia

Post by dana_lavinia » 19 Feb 2007, 20:22

Nu este necesara nicio hotarare de suspendare a activitatii, intrucat activitatea nu s-a desfasurat de la inceput.
In schimb trebuie sa te duci la finante sa depui niste declaratii. Sa ai la tine certificatul de inmatriculare, certif constatator si incheierea de sedinta (in original) + stampila.

valic

Post by valic » 20 Feb 2007, 11:20

La finante am avut nevoie doar de declaratia de neactivitate, model tip
( in 2 exemplare) + inca o declaratie ca am realizat profit 0 + CUI. Bineinteles, un plus a fost amenda aferenta. Asta e.

Post Reply