Discutii privind Dreptul Penal
-
indian
Am fost citat la politie. Am posibilitatea de a citi plangerea la politie ? Este necesar sa fiu asistat de un avocat ?
-
dellutza
Esti minor, sau arestat????

-
paisie
sigur ii arestat si scrie din penitenciar pe net
acuma lucruri serioase asistenta avocatului nu e obligatorie dar de multe ori necesara pentru viitorul dosarului
-
av_bbq
in ce calitate ai fost citat? daca esti invinuit de recomandat ar fi sa mergi asistat de avocat....politisti mai fac abuzuri si te pun sa semnezi ce vor ei sau iti mai dicteaza declaratia. In prezenta unui avocat situatia se schimba si cercetarea decurge procedural
-
wittmann
Citatia trebuie sa contina (printre altele) nr. de dosar in care a fost emisa, calitatea in care esti citat si obiectul cauzei. In lipsa acestor mentiuni, trimite-i la plimbare.
-
av_bbq
-
luc4s
Eu ii sanctionez cu amenda pe cei care nu imi vin cand le dau citatie :art 2 pct 25 din legea 61/91(refuzul privind legitimarea.......cat si refuzul de a se prezenta la organul de politie la invitatia justificata a organului de mentinere a ordinii publice sau de urmarire penala)- intre 100 si 500 lei RON , fara jumatate din minim in 48 ore

-
jojo
Luc4s wrote:Eu ii sanctionez cu amenda

Eu contest pvul.

-
paisie
dac citatia nu indeplineste toate cerintele, aratandu-se locul si data, ora, dosarul si calitatea reprezinta o invitatie la o chermeza la politie iar daca nu te prezinti si iei amenda procesul verbal e anulabil
Ps: politistii folosesc des metoda invitatiei la politie in cazul executarii mandatelor de arestare emise in urma unor procese cu judecarea inculpatului in stare de libertate, iar saracul om nici nu stie pentru ce este chemat si se trezeste arestat

-
wittmann
Luc4s wrote: cat si refuzul de a se prezenta la organul de politie la invitatia justificata a organului de mentinere a ordinii publice sau de urmarire penala)-
Si banuiesc ca invitatia ta e justificata, din moment ce iti permiti sa dai amenda cu asa usurinta.

-
luc4s
Nu e justificata invitatia la sediul politiei pt a fi audiat in dosarul penal respectiv?
Si chiar a contestat avocatul unei parti si a pierdut(

)-@Jojo
-
wittmann
Luc4s wrote:Nu e justificata invitatia la sediul politiei pt a fi audiat in dosarul penal respectiv?
Cat de justificata este cand pe citatie nu este trecut motivul chemarii?
-
indian
Citatia mentioneaza ca sunt chemat in calitate de "reclamat" de catre X.
Intre timp am fost la politie si mi s-a permis sa citesc plangerea formulata impotriva mea. Insa, nu mi s-a spus care sunt dovezile impotriva mea.
Nu am dat declaratie, insa am stabilit o noua intalnire cu comisarul.
-
Dyana
Eu zic ca ar fi bine sa te duci cu avocatul ,la proxima intalnire cu politistul. :)
Sau ,daca tot te incumeti sa te prezinti singur,consulta, mai intai, un avocat.O consultatie nu te costa prea mult.Altfel,sa nu-ti amintesti de proverbul"Scumpul mai mult pagubeste ".

-
luc4s
Ei draci
Cu ce te ajuta asa mult avocatul la audiere?
Daca te duce cat de cat capul, la audiere nu iti trb asa ceva.
In instanta poate...