Buna ziua!
Sunt divortata si copilul (o fetita de 9 ani si 5 luni) imi este incredintata prin hotarare judecatoreasca. Eu plec din tara cu o bursa de studii pe o perioada de 3 luni, timp in care fetita mea va locui cu parintii mei.
Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo modalitate (legala) prin care fostul sot sa-mi poata deschide proces pentru custodia copilului, cat timp sunt plecata? Mentionez ca plec cu acte in regula, pentru studii si serviciu, nu intentionez sa raman acolo, vreau doar sa fac acest stagiu pt care plec. Fetita beneficiaza de o ingrijire deosebita, conditii foarte bune de ingrijit, locuit si invatat (atat cu mine, cat si cu parintii mei). Parintii mei sunt pensionari, foste cadre didactice.
Nu stiu daca nu cumva se poate redeschide proces pt custodia copilului, dupa ce acesta implineste 10 ani (desi, in cazul de fata, ea nu va implini mai devreme de intoarcerea mea).
O zi buna si va multumesc anticipat pt raspuns!
Redeschidere proces pentru custodia copilului?
stai linistita
parerea mea este ca se poate face cerere ptr. reincredintarea copilului dar trebuie sa si castige.
.ar avea sanse numai in situatia in care temeiurile care au stat la baza incredintarii copilului au incetat si tu nu ii mai poti asigura o buna cretere si educare.