Redeschidere proces pentru custodia copilului?

Familiei
Post Reply
dumiver

Redeschidere proces pentru custodia copilului?

Post by dumiver » 05 Feb 2007, 14:14

Buna ziua!
Sunt divortata si copilul (o fetita de 9 ani si 5 luni) imi este incredintata prin hotarare judecatoreasca. Eu plec din tara cu o bursa de studii pe o perioada de 3 luni, timp in care fetita mea va locui cu parintii mei.
Intrebarea mea este urmatoarea: exista vreo modalitate (legala) prin care fostul sot sa-mi poata deschide proces pentru custodia copilului, cat timp sunt plecata? Mentionez ca plec cu acte in regula, pentru studii si serviciu, nu intentionez sa raman acolo, vreau doar sa fac acest stagiu pt care plec. Fetita beneficiaza de o ingrijire deosebita, conditii foarte bune de ingrijit, locuit si invatat (atat cu mine, cat si cu parintii mei). Parintii mei sunt pensionari, foste cadre didactice.
Nu stiu daca nu cumva se poate redeschide proces pt custodia copilului, dupa ce acesta implineste 10 ani (desi, in cazul de fata, ea nu va implini mai devreme de intoarcerea mea).
O zi buna si va multumesc anticipat pt raspuns!

alinutzza

Post by alinutzza » 05 Feb 2007, 16:53

Cerere pentru reincredintarea minorului se poate face oricand, nu conteaza varsta copilului si prima sentinta nu are autoritate de lucru judecat sub acest aspect. Putin probabil insa ca in 3 luni sa se solutioneze o astfel de cerere. Eu zic ca nu ai de ce sa-ti faci probleme.

adnonses

stai linistita

Post by adnonses » 07 Feb 2007, 15:52

parerea mea este ca se poate face cerere ptr. reincredintarea copilului dar trebuie sa si castige. :fluierat: .ar avea sanse numai in situatia in care temeiurile care au stat la baza incredintarii copilului au incetat si tu nu ii mai poti asigura o buna cretere si educare.

CristiF

Post by CristiF » 07 Feb 2007, 15:59

Nu are cum sa obtina incredintarea copliului pentru astfel de motive. Instanta are in vedere intotdeauna interesul suprem al minorului care in aceasta situatie nu este lezat cu nimic. Calatorie placuta! :lol:

dumiver

Post by dumiver » 10 Feb 2007, 14:47

Va multumesc pentru raspunsuri si pentru urari!
Am nevoie de incurajari avand in vedere ca mi-e foarte greu sa ma despart de fetita (fie doar pt cateva luni), suntem foarte legate una de cealalta... lunile de despartire mi se par o vesnicie, desi toti cei din jur ma incurajeaza si ma sprijina...

av_bbq

Post by av_bbq » 10 Feb 2007, 23:01

mergi linistita si nu are rost sa-ti faci probleme....nu se va solutiona o astfel cerere asa rapid ( 3 luni) daca fostul sot o va depune ...si nu vad unde e lezat interesul minorului.....drum bun si sa-ti fie de folos calatoria

CristiF

Post by CristiF » 11 Feb 2007, 13:37

Sa ne tineti la curent cu ce se intampla!

dumiver

Post by dumiver » 14 Feb 2007, 13:06

Multumesc! Da, o sa va tin la curent!

bozo

Post by bozo » 15 Feb 2007, 01:40

In situatia ta, nu trebuie sa-ti faci nici cea mai mica problema. Practica instantelor este de a incredinta copilul mamei, cu exceptia unor foarte putine situatii in care tu nu te incadrezi. Deci copilul nu ti-l poate lua nimeni.

Post Reply