studii superioare -CCM national pe 2007-2010

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
monciq

studii superioare -CCM national pe 2007-2010

Post by monciq » 02 Feb 2007, 01:01

As dori un sfat :Conform CCM national pe 2007-2010, persoanele cu studii superioare nu mai pot fi angajate cu salarii mai mici de 880 de lei. Hotararea este prevazuta in noul contract colectiv de munca unic la nivel national si a fost luata de reprezentantii patronatelor si de sindicalisti.

Oare e suficient sa ai studii superioare sau trebuie sa fie de specialitatea unde esti incadrat?
Adica as beneficia si eu daca -sa zicem- am terminat actoria si lucrez ca secretara?
Multumesc pentru un eventual raspuns! :roll:

maxxim

Post by maxxim » 02 Feb 2007, 08:52

Of of, mai mai .... CCM-ul zice clar la art. 40 alin. 2 lit. d) " personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2"
Si prevederea nu-i noua , ci doar nebagata in sama pana in prezent an .... :grin:

monciq

Post by monciq » 02 Feb 2007, 12:03

maxxim wrote:Of of, mai mai .... CCM-ul zice clar la art. 40 alin. 2 lit. d) " personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2"
Si prevederea nu-i noua , ci doar nebagata in sama pana in prezent an .... :grin:
merci maxxim :aplauze: ...asa ma gandeam si eu.nu ea cazul meu dar voiam o confirmare!
daca poti sa faci putina lumina si in textul:
Art. 17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat.

Ma intereseaza ce presupune in contextul de mai sus:nndaca nu beneficiaza de cresa sau caminnn, adica nu au in localitatea de domiciliu o astfel de unitate sau cum?

Multumesc din nou!

maxxim

Post by maxxim » 05 Feb 2007, 12:00

mda, intrebare incuietoare ... si cum in practica prevederea nu este aplicata din cauza insuficientei cunoasteri.... dar cred ca interpretarea ta e buna!

Post Reply