Partaj apartament. Ajutor, va rog!

Familiei
catalin_tl

Post by catalin_tl » 30 Jan 2007, 15:58

Salut Mirel.
Din pacate pentru mine masa de partaj a cuprins 2 apartamente plus alte bunuri. Am dovedit ca sumele de bani cu care am cumparat primul apartament sunt in proportie n 96 % sume proprii (o parte ii aveam inaintea casatoriei, iar cealalta parte prin contributia parintilor mei), iar la al doilea apartament, contractat dupa comunicarea sentintei de divort insa inaintea ramanerii ei definitiva, deasemenea, cu exceptia unei mici sume detinute in comun la banci de mine si fosta sotie ( n5% din valoare) restul sumelor de bani au provenit din diverse imprumuturi ale mele(CEC, banci, persoane fizice) achitate exclusiv de mine dupa ramanerea definitiva a sentintei, deci si la al doilea am avut o contributie n95 %.
Ei bine, desi am probat cu inscrisuri care nu lasa loc la interpretari, cu depozitii ale martorilor care m-au imprumutat cu sumele necesare de bani ca am efectiv, matematic, o contributie mai mare de 90 % din total, instanta de apel a considerat ca nu mi se cuvin decat 55 % (oribil nu alta). Ca atare am inaintat recurs la Curtea de apel unde am obtinut casarea deciziei de la Tribunal cu retrimiterea spre judecare pe fond a dosarului.
Referitor la modul in care judeca instantele... Iti recomand sa fii foarte atent la toate detaliile (acte, martori, prezumtii - foarte imp.). Vezi ca in instante SE MINTE enorm de mult, lucru de care si eu am fost uluit. Mai mult unele instante iau decizii mult influentate de martori, inlaturand nemotivat inscrisuri !! Deci mare atentie.
Ai intrebat daca pot exista repercusiuni. Ei bine, personal nu mai cred asta. Martorii fostei mele sotii au mintit cu o nerusinare uimitoare, pana si judecatorul s-a prins. Doar sa nu fie o gogoasa prea mare din partea martorilor tai iar partea adversa sa le inainteze plangeri penale pentru marturie mincinoasa.
Cam atat cu povestile mele. A..inca ceva! Sa nu te lasi pacalit de partea adversa, daca iti propune vreun targ, vreo intelegere, ceva...Ai grija si cu programul de vizita a copilului, poti cere un program extins. In fond ai si tu drepturi asupra copilului. Deseori femeile santajeaza barbatii cu copilul pentru a obtine ce vor pe partea cealalta, la partaj, asa ca.. atentie.
Cu bine !

mirel007

Post by mirel007 » 30 Jan 2007, 19:54

Incredibil ce ti se intampla, Catalin... Tu cati ani ai fost casatorit?
Tot stand pe la tribunal am aflat o multime de intamplari dar nimeni nu poate intelege astfel de lucruri pana i se intampla si lui. In ce lume traim... Ma trec fiorii cand ma gandesc ca cineva poate judeca stramb, linistit ca nu i se poate intampla nimic...
Iti tin pumnii in continuare!

catalin_tl

Post by catalin_tl » 31 Jan 2007, 09:52

Buna dimineata Mirel.
Casatoria a durat 12 ani, copilul a aparut la jumatatea anului al 11-lea.
Am recunoscut in fata tuturor ca am fost uluit ca persoana cu care am impartit TOTUL in 12 ani (+10 ani prietenie inaintea casatoriei) a fost in stare sa minta cu atata nonsalanta, fara scrupule si asta numai pentru a atinge un scop material...adica sa capete cat mai mult...pe nemunca. Nu ma plang, acum sunt bine dar "fosta" nu ma lasa in pace cu procesele. Am calitatea de parat in toate dosarele deschise de ea (si sunt cateva !).
Nu iti poti imagina cat de "pisicoasa" poate fi o femeie atunci cand are ceva in cap (atentie mare!) si cum se pot intoarce impotriva ta propriile tale gesturi frumoase sau de incredere.
Sincer sa fiu mai putin ma mai atinge acum partajul. Mai mult m-a afectat procesul legat de copil.
Ce ai zice daca, impotriva tuturor evidentelor, fostan ta si martorii ei ar sustine fara a clipi in fata judecatorului ca ii dai copilului de ~2 ani sa consume alcool ?? Sau ca il aduci acasa "la ore tarzii in noapte" (ex. ora 19.30 - 20.00 pe timp de vara)? Si dupa aceea sa te trezesti la dosar cu o ancheta sociala, care de fapt nu s-a produs dar care are pe ea stampile si semnaturi si in care sa scrie ca prezenta ta nu ii face bine copilului tau, ca ii creezi instabilitate emotionala, blocaje verbale si de gandire ??
Mi-a venit sa o iau razna cand la acelasi dosar au aparut 2 certificate de analiza psihologica a copilului minor eliberate pe bani, de un psiholog fara scrupule si lipsit de deontologie profesionala. A trebuit sa scriu memorii catre Asociatia Psihologilor din Romania (dl.prof. Mitrofan si dl.prof. Mircea Miclea) ca sa aflu ca acel psiholog nu activeaza tocmai legal si ca nu era inscris in Asociatie, cu probleme legate de Atestatul de Libera Practica. Am fost sfatuit sa ma duc la Parchet. Chiar si analiza psihologica fara acordul si prezenta ambilor parinti este ilegala in cazul minorului. Puteam sa formulez o plangere penala la adresa acelui psiholog (femeie) dar mi-am dat seama ca ar putea fi si ea tot o victima a "fostei" mele. Am renuntat dar am tras totusi un semnal de alarma la Filiala locala a Asociatiei Psihologilor din Romania.
Deasemenea a trebuit sa scriu alt memoriu catre Primaria locala pentru a afla in ce conditii s-a efectuat ancheta sociala, cine a efectuat-o, cine a cerut-o etc. etc. In final am fost pus in situatia ca, de fata cu acele persoane vinovate din cadrul DAPL, sa hotarasc eu soarta lor - daca vreau desfacere contracte de munca, sanctiuni etc. Nici de data asta nu am dat cu barda, dar am incercat sa atrag atentia primarului ca la noi SISTEMUL este criminal. Daca nu as fi fost tare, daca nu aveam si eu ceva in cap si ceva cunostinte, daca eram un simplu cetatean, in loc sa-mi apere drepturile legitime SISTEMUL m-ar fi infrant. Si toate astea in ciuda legii.
In fine, chiar instanta a conchis ca sunt o persoana responsabila, ca-mi iubesc copilul (de parca trebuia sa o constate cineva !!) si ca incapatanarea "fostei" de a nu ma lasa sa am relatiile firesti cu copilul este de fapt cauza problemelor copilului (care probleme ?).
Oricum am obtinut un program de vizita a copilului extins (ex. o luna vara+vacantele de iarna si de primavara+ weekend-uri la 2 saptamani), rezonabil. Platesc o pensie alimentara lunara "rezonabila" (cam cat salariul minim brut pe economie ), suficient cat sa-i ajunga fostei sa-si plateasca ratele la noul autoturism, benzina lunara si, din ce-i mai ramane, restul pentru copil. Oricum ma astept sa-mi deschida un nou proces pentru majorarea pensiei... de, stie cand mi se negociaza salariul si asta este...nevoile copilului sunt prezumate, asa ca vrei nu vrei instanta ii da tot 25 % din castigul tau lunar.
Ce zici Mirel ? Ti-a placut povestea mea ? Tot ceea ce ti-am scris aici este absolut real cu oameni si institutii reale din Romanica noastra.

M-a ingrozit gandul ca MINCIUNA, PERFIDIA, IPOCRIZIA, LACOMIA unor oameni pe de o parte si INCOMPETENTA si IRESPONSBILITATEA unor institutii publice si a celor care le conduc pe de alta parte, puteau duce la o situatie oribila, cu afectarea posibilitatii unui parinte de a avea relatii cu copilul lui. Cu toate astea nu am mers mai departe, nu am vrut sa pedepsesc pe nimeni, poate nu oamenii sunt vinovati, ci SISTEMUL existent si metehnele noastre balcanice.
Copilul a crescut, ma iubeste cu adevarat. Cei care ma cunosc cu adevarat ma sfatuiesc ca atunci cand copilul va implini 10 ani sa cer reincredintarea lui. Oare ceea ce am scris mai sus legat de caracterul mamei ( "fosta" mea sotie) laolalta cu exprimarea vointei lui ar fi motive suficiente pentru ca instanta sa mi-l incredinteze mie ?
Imi pare nespus de rau, poate v-am intristat, poate v-am enervat cu povestea mea...dar toti avem de invatat cate ceva (s-a mai spus asta).
Rog moderatorul daca crede ca mesajul meu nu e OK sa-l stearga.
Nu mai stiu unde am citit asta (deci nu-mi asum drepturi de autor), dar e super :"Nimeni nu moare virgin...viata i-o trage cel putin o data".
Cu bine. Cine vrea sa-mi scrie m.p. o poate face pe catalin_tl@yahoo.com

catalin_tl

Post by catalin_tl » 31 Jan 2007, 14:05

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Imi cer scuze fata de Mirel - am scris mai mult decat el pe subiectul lui.
Mii de scuze si asteptam noutatile!!!!
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

mirel007

Post by mirel007 » 31 Jan 2007, 14:22

Inca o data iti spun, e absolut incredibil ce ti s-a intamplat si inca ti se mai intampla... Sper sa termini cu bine, inteleg ca ai puterea sa castigi si, daca ai desfacut atatea noduri pana acum, sigur o scoti cu bine pana la capat.
Aseara am avut marea surpriza sa aflu de la ea ca, dupa ce a discutat cu un avocat, renunta la orice pretentii legate de apartament in schimbul unei intelegeri, si anume: sa-i cumpar copilului un apartament cu 2 camere, pe numele lui, intr-o perioada de timp pe care sa o stabilim de comun acord (probabil 1 an, timp in care eu sa strang o parte din bani singur si sa fac un imprumut pentru restul). Varianta asta i-o propusesem si eu cu ceva timp in urma si se pare ca acel avocat a inteles ca e cea mai buna cale. Totodata, mi-a spus ca o sa se mute la mama ei cu copilul cat de curand (1-2 saptamani, cel mult o luna) si o sa stea acolo pana imi indeplinesc promisiunea. Desigur, vrea sa facem un act care sa ma oblige la asta. Fiind vorba de copilul meu, sunt de acord si sper sa ramana asa, ca sa evitam un proces urat... Deja simt ca mi s-a luat o piatra de pe inima...
O sa va tin la curent.
O zi buna!

catalin_tl

Post by catalin_tl » 01 Feb 2007, 09:45

Buna dimineata.
Mirel, nu as vrea sa par paranoic, dar mi s-ar parea firesc sa iti pui totusi cateva intrebari. Iata cateva date care trebuie analizate :
1.Copilul minor va fi incredintat spre crestere si educare mamei (extrem de rare situatiile cu copilul dat tatalui).
2.Vei fi obligat la plata unei pensii alimentare pentru intretinerea copilului catre fosta ta sotie, pensie care de cele mai multe ori este calculata la valoarea de 25% din venitul tau lunar net. Daca faci dovada ca ai venituri lunare variabile, din diverse alte contracte (am inteles ca lucrezi acasa), atunci este posibil sa "obtii" o suma fixa, nu procent din salariu, suma pe care ti-o va stabili instanta.
3.Ai stabilit cu "fosta" sa-i achizitionezi copilului minor o locuinta, pe numele acestuia, locuinta pe care sa o platesti tu singur, partial prin imprumuturi. Aceasta intelegere va fi materializata intr-un act autentic.

Acum vine intrebarea normala : Stiai ca atat timp cat copilul este minor parintele caruia i-a fost incredintat spre crestere si educare poate dispune cum vrea el(ea) de bunurile si sumele de bani ale copilului care vin de la celalalt parinte ? Deci...atentie, daca ai atata incredere in "fosta", te sfatuiesc sa discuti intai in particular cu un avocat si cu un notar, sa gasesti formula cea mai convenabila. Sa reiasa clar din actul pe care il vei face ca acel bun (locuinta) este numai a copilului si ca nu poate fi instrainata pana cand acesta nu va implini 18 ani si numai cu acordul tau, ma rog ceva de acest gen. Nu ma pricep.
Alta intrebare : Cum vei mai trai daca vei plati 25% din venitul tau lunar net ca pensie alimentara si, pe langa asta, te mai angajezi sa platesti si alte imprumuturi pentru locuinta pe care o cumperi pentru copil ? Acea locuinta va trebui mobilata, vor trebui incheiate contracte pentru apa, energie electrica, telefon, cablu TV, energie termica, gaze, intretinere etc.. Deasemenea vor trebui facute anumite investitii si imbunatatiri. Ei bine, cine va suporta toate aceste sume care, iti spun din proprie experienta, sunt enorme pentru un salariat ? Care va fi contributia mamei copilului care va locui, logic, in acea locuinta cu copilul ?
Eu am cerut instantei sa ia nota de faptul ca "fosta" mea cheltuieste cam 70-80 % din suma de bani care o platesc eu pentru copil in alte scopuri, personale (diverse rate la electronice, electrocasnice, auto, benzina etc.) si ca nu se justifica majorarea sumei. Nevoile copilului minor sunt prezumate iar instanta, nefiind precizari in Codul familiei legate de modul in care mama cheltuieste banii primiti, accepta imediat majorarea pensiei, corespunzator cu cresterea venitului tau net. Din pacate asta este una din multele capcane ale legislatiei noastre pe care avocatii buni stiu sa le foloseasca in folosul clientelor lor. Practic tu nu ai nici un cuvant de spus in legatura cu modul in care mama copilului cheltuieste pensia alimentara a copilului !!
Iar te-am plictisit. Ia legatura in particular cu un avocat si / sau un notar si vezi ce iti recomanda.
Am toata admiratia pentru acei oameni cerebrali care inteleg ca un divort nu inseamna sfarsitul lumii, care inteleg ca o relatie se poate termina si frumos, fara incrancenare si fara ura. Cu atat mai mult cand din aceasta convietuire, fie ea si o casatorie, a rezultat un fruct - un copil.
Mirel, incearca sa discuti amiabil cu fosta ta sotie si, daca gasiti calea comuna de dialog, incercati de dragul acelui omulet sa nu va abateti de la ea. Evitati pe cat posibil procesele, puteti face o tranzactie care sa rezolve toate aceste lucruri. Dar pentru asta ai nevoie de avocat.
Cu bine si ne mai ... scriem. Daca vrei poti folosi adresa mea de mail.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests