buna ziua, va cere o mana de ajutor.
am infintato o firma srl, ca se ocupa de videochat, suntem 2 asociati 50%
acuma am descoperito ca:
1- admistratorul XY face frauda fiscal.
contacteaza clienti din strainitate , introduce fetele pe chat privata pe yahoo (gratuit), dar el primeste bani in advans (dolari) prin western union. bani la negru.
2- admistratorul a infintat o alta firma si sa foloseste de echipamentele firmei noastre pentru profitul sau personal.
3- conturi bancare sunt la zero, macar nu este capitalul social de 200 ron.
cum sa scap de asta situatia?
am castig de causa? sau recurg la impacare partilor?
alta intrebare: emailuri are valoare legal? (am descoperito emailuri cu codu western union)
multumesc mult.
srl - frauda fiscal - concurenza neloiale
faptul ca primeste bani pe Western union nu este in mod obligatoriu frauda fiscala si daca este nu stiu cum o sa o poti dovedi pertinent. e-mailul nu este un mijloc de proba, putand fii demontat foarte usor.
Insa fapta pe care ai prezentat-o la pct.2) este infractiunea prevazuta de art. 272 alin 2 din L 31/90-republicata:
Art.272 din L 31/1990 :
Se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societatii, care:
alin (2). foloseste, cu rea-credinta, bunuri sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect;
Problema cu aceste infractiuni speciale apare odata cu instrumentarea lor iti spun din proprie experienta ca am avut mult de luptat cu "organul" pentru a-i implanta in materia dreptului penal a unor notiuni de societar.
Sfatul meu: cauta un avocat bun. Daca imi spui de unde esti s-ar putea sa pot sa-ti recomand pe cineva, colaborez cu avocati in multe orase mari si poate cine stie?
Insa fapta pe care ai prezentat-o la pct.2) este infractiunea prevazuta de art. 272 alin 2 din L 31/90-republicata:
Art.272 din L 31/1990 :
Se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani fondatorul, administratorul, directorul executiv sau reprezentantul legal al societatii, care:
alin (2). foloseste, cu rea-credinta, bunuri sau creditul de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect;
Problema cu aceste infractiuni speciale apare odata cu instrumentarea lor iti spun din proprie experienta ca am avut mult de luptat cu "organul" pentru a-i implanta in materia dreptului penal a unor notiuni de societar.
Sfatul meu: cauta un avocat bun. Daca imi spui de unde esti s-ar putea sa pot sa-ti recomand pe cineva, colaborez cu avocati in multe orase mari si poate cine stie?