CEC
CEC
Un cec in alb, doar stampilat si semnat, emis in 2003-2004, poate fi executat in banca in iulie 2006 fara nici un fel de avertizare (decat din partea bancii cand cecul soseste la plata!!!!) si inceputa umarirea penala?
Este vorba de un om prea credul, nicidecum de un tepar.
Mai mult, are marfa pe stoc, pe care partenerul de afaceri care i-a facut bucuria, nu le primeste inapoi ptr. ca nu vrea!!!!!
Este vorba de un om prea credul, nicidecum de un tepar.
Mai mult, are marfa pe stoc, pe care partenerul de afaceri care i-a facut bucuria, nu le primeste inapoi ptr. ca nu vrea!!!!!
din cate imi amintesc eu daca cel ce urmeaza a incasa cecul este in aceeasi localitate are termen de incasare 5 zile(socotite peste data trecuta in cec, ca fiind data emiterii),8 zile pentru cei din afara localitatii si 15 zile pentru cei cu sedii in alte tari. verifica oricum legea cec-ului. Mai mult chiar daca gresec eu, este vorba de zile nu de ani, iar la tine inteleg ca cecul a fost emis acum cativa ani si introdus la plata abia acum. Toata situatia se schimba daca cecul a fost dat inalb. ai avea aici o portita: punerea incirculatie a cec-ului cu data falsa, avand invedere ca nu emitentul a completat data.de asemeni verifica in legea cecului.
doar ca-i o fila CEC lasata drept garantie si nu un mijloc de plata a unor marfuri .... e ceva ce incearca a se impune in practica datorita unei legislatii in domeniu anacronica ...
mda si in practica actuala exista 2 opinii:
1. folosirea cecului in alb este permisa - bazata pe art. 14 din Legea CEC-ului mai ales ca BNR a reglementat in normele proprii cecul in alb
2. folosirea cecului in alb este interzisa (vezi art. 2 din aceeasi lege)
mda si in practica actuala exista 2 opinii:
1. folosirea cecului in alb este permisa - bazata pe art. 14 din Legea CEC-ului mai ales ca BNR a reglementat in normele proprii cecul in alb
2. folosirea cecului in alb este interzisa (vezi art. 2 din aceeasi lege)