CE ESTE MAI GREU LA EXAMENUL DE MAGISTRATURA?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
virtual

Post by virtual » 03 Dec 2004, 14:36

Cam asa ma gandeam si eu Fira.
Deleanu e frumos, merita citit fara indoiala, dar nu este bun, ma rog, cel mai bun sau cel mai indicat pentru INM.

Este prea lung, stufos etc si de multe ori parerile sale nu concorda cu cele ale corectorilor care ghiciti dupa cine se ghideaza?

Nu ca nu ar fi poate bune opiniile sale, dar asta nu mai conteaza cand vrei sa INTRI la INM.

In concluzie, Deleanu este foarte bun sau poate cel mai bun de la noi actualmente pentru cei care stiu procedura civila si vor sa se specializeze, etc sau citesc doar din placerea de a citi o carte buna (caci este buna)!

oana_dan

Post by oana_dan » 06 Dec 2004, 21:07

Am facut rost de "Drept procesual civil:curs selectiv", Boroi+Ciobanu, 2003, ed.aIIa. E foarte ciudat insa ca nu am gasit unde este tratat recursul. Adica am citit cuprinsul , am rasfoit cartea si tot nu l-am gasit. Eram chiar asa de obosita?

innuenda

Post by innuenda » 06 Dec 2004, 21:19

Nu. Nu este recursul in ac. curs. Il poti lua din tratatul galben, al lui Ciobanu, dar neaparat cu un cod civil in mana, ca s-a schimbat la greu. Sau, si mai bine, direct din cod.

SORINUTA

Post by SORINUTA » 26 Jan 2005, 12:20

Eu am dat la magistratura anul trecut si am picat la 75 de puncte. Nu m-as fi asteptat dat fiind faptul ca am fost sefa de promoyie, dar asta e. Va rog, spuneti-mi si mie din ce autor trebuie invatata Procedura civila. Codul penal trebuie invatat cel care va intra in vigoare de la 1 iulie sau cel vechi?
Eu m-am apucat de invatat dar intre timp lucrez ca si consilier juridic si imi e destul de greu. Voi din ce autor invatati?
Dati-mi niste sfaturi pentru invatat si pentru sustinerea examenului de sinteza

carinchen

de unde iei grilele?

Post by carinchen » 18 Feb 2005, 16:00

Innuenda wrote:Pai ia-ti si tu grilele din ultimii doi ani si subiectele de sinteza si spetele, si dupa ce te uiti pe ele iti poti forma singur o parere. Parerea mea este ca toate sunt grele. Grilele sunt facute pe detalii iar, dupa ce treci (daca!) de ele, primesti mai multe subiecte mici (cate doua pe materie), pe care trebuie sa le identifici exact, pentru ca baremul este facut la paragraf, plus o speta pe drept material si procesual. Chiar daca stii, timpul este unul dintre inamicii tai numarul 1, pentru ca trebuie sa scrii non-stop, ca sa acoperi toate subiectele si, desigur, sa scrii si la obiect (nu ai timp de divagatii). Deci...spor la invatat! :)
8O

innuenda

Post by innuenda » 18 Feb 2005, 23:23

Le gasesti pe forumul INM daca le cauti bine prin topicurile din sf. lui august, inceputul lui septembrie. Nu stiu daca nu cumva mai sunt si pe www.inm-lex.ro subiectele din anii trecuti. Cauta cu rabdare si...bafta daca ni te alaturi in demersul INM-ist. :)

Post Reply