Mandatar - reprezentant legal in dosar civil?

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Bahar

Mandatar - reprezentant legal in dosar civil?

Post by Bahar » 23 Jan 2007, 17:31

Speta:
Dosar civil intre:
A reclamanta( persoana fizica) si B parata(Societate Comerciala)

Capete de cerere:
- constatarea nulitatii procurii de vinzare
- nulitatea contractului de vinzare-cumparare

La intocmirea contractului, societatea a fost reprezentata prin mandatar, care nu are nici o calitate in SC conform informatiilor de la ORC.

In intimpinare, B desemneaza nreprezentant legaln -mandatarul si reprezentant conventional avocatul.

Nu mi se pare corect. In procura de cumparare, B mentioneaza: nSubsemnatul X asociat unic...n
Desi certificatul ORC mentioneaza 2 asociati, dar numai X avind calitatea de administrator, manager, reprezentant, imputernicit.
De unde rezulta calitatea de nreprezentant legaln al mandatarului?
A - reclamanta, poate cere instantei ca societatea sa fie reprezentata prin reprezentantul ei conform certificatului ORC?

Situatia e presanta!

alinutzza

Post by alinutzza » 23 Jan 2007, 17:40

La ce foloseste sa ceri reprezentarea paratei cf datelor de la ORC? Eu as invoca lipsa calitatii de reprezentant a mandatarului societatii - maxim, dar oricum este acoperita de avocat. Crezi ca administratorul societatii nu stie de proces sau are alta opinie?
Apoi care este scopul actiunii in constatarea nulitatii (dupa mine e relativa) - care e vatamarea incercata de vanzator, atat timp cat pretul i s-a platit? Conteaza identitatea cumparatorului? C de vc nu e intuituu personae.
Daca vin toti din firma si-ti depun un proces verbal al Adunarii Asociatilor prin care e imputernicit doar unul sau un tert sa incheie contractul - ce faci (eu pe asa aparare as merge)?
Si poate la momentul vanzarii nu erau 2 asociati, ci numai 1. Ai verificat asta la ORC?

alinutzza

Post by alinutzza » 23 Jan 2007, 17:42

La ce foloseste sa ceri reprezentarea paratei cf datelor de la ORC? Eu as invoca lipsa calitatii de reprezentant a mandatarului societatii - maxim, dar oricum este acoperita de avocat. Crezi ca administratorul societatii nu stie de proces sau are alta opinie?
Apoi care este scopul actiunii in constatarea nulitatii (dupa mine e relativa) - care e vatamarea incercata de vanzator, atat timp cat pretul i s-a platit? Conteaza identitatea cumparatorului? C de vc nu e intuituu personae.
Daca vin toti din firma si-ti depun un proces verbal al Adunarii Asociatilor prin care e imputernicit doar unul sau un tert sa incheie contractul - ce faci (eu pe asa aparare as merge)?
Si poate la momentul vanzarii nu erau 2 asociati, ci numai 1. Ai verificat asta la ORC?

alinutzza

Post by alinutzza » 23 Jan 2007, 17:45

Bahar

Post by Bahar » 23 Jan 2007, 19:38

1. Procura de vinzare nu a reprezentat manifestarea de vointa al reclamantei si niciodata nua realizat vreun raport contractual cu nmandataran,reclamanta necunoscind nmandataran nici personal nici prin altii.
2. Reclamanta a aflat despre vinzarea imobilului dupa aproape 2 luni.
3. Procura de cumparare pare a avea ceva in neregula:
Asociatul unic sa spunem ca se numeste GEORGE iONESCU. Cind isi scrie numele sub semnatura indescifrabila, numele citeste nROEGE INESCU.
La 4 luni dupa semnarea contractului d vinzare-cumparare contestat, la ORC nu exista nici o modificare.
4. Nu exista nici o dovada ca s-a efectuat plata.

alinutzza

Post by alinutzza » 23 Jan 2007, 19:44

Adica reclamanta nu a vrut sa vanda?
Atunci direct plangere penala pentru inselaciune plus notare in CF atat a procesului cat si a plangerii, pt a evita o vanzare succesiva (faza cu bana credinta). In penal ai la indemana mai multe posibilitati de probatiune ca in civil/comercial.
Sesizeaza si Camera Notarilor cu privire la abuzul notarului.

E o chestie pur teoretica sau situatie reala?

Bahar

Post by Bahar » 23 Jan 2007, 19:55

Reclamanta nu a intentionat vinzarea imobilului. In mod normal cumparatorului nu trebuie sa i se recunoasca pr nbuna-credintan care o sustine.
La CF a facut deja inscrierea litigiului conform dosarului civil.
Reclamanta urmareste reintrarea in drepturi. Chiar se teme ca instanta ar putea indica trecerea cauzei in penal.
Nu a intentionat sa faca o pligere penala, pentru ca:
-nmandataran nu mai locuieste la adresa din CI de 2 ani, este de negasit. Au fost sesizate organele de politie din Sectorul de la ultima adresa. Deja s-a facut apelarea prin publicitate. Nu cred ca la termenul din februarie v-a exista ceva nou.
- nu se stie cine sint faptuitorii fraudei.

Deci implicit ti-am rspuns. Situatia este cit se poate de reala.

Post Reply