1191/2 C.civ.
1191/2 C.civ.
Este admisibila marturia pentru stabilirea unui fapt ANTERIOR incheierii contractului?
Mai exact; in contract sta scris ca pretul s-a achitat mai inaintea semnarii lui, apoi vanzatorul sustine ca n-a primit banii
Considerati ca in acest caz este admisibila proba cu martori (pt. a dovedi neplata pretului) ori se aplica interdictia prevazuta de art. 1191 alin.2 C.civ.?
Mai exact; in contract sta scris ca pretul s-a achitat mai inaintea semnarii lui, apoi vanzatorul sustine ca n-a primit banii
Considerati ca in acest caz este admisibila proba cu martori (pt. a dovedi neplata pretului) ori se aplica interdictia prevazuta de art. 1191 alin.2 C.civ.?
Hm, stiu ce zici, tocmai din acest motiv am cerut parerea voastra.actor wrote:neplata pretului e un fapt juridic.poate fi dovedit cu orice mijloc de proba.
Insa:
1. dolul, violenta, eroarea etc. se pot dovedi intotdeauna cu martori. clar.
2. actele/faptele juridice (compensatia, remiterea datoriei, plata etc) pot fi dovedite cu marturie daca sunt ULTERIOARE incheierii inscrisului. Stim si asta.
Dar daca faptul juridic contestat este anterior incheierii contractului (inscrisului)?
Re: 1191/2 C.civ.
Jojo, nu mai inteleg nimic.JOJO wrote:Considerati ca in acest caz este admisibila proba cu martori (pt. a dovedi neplata pretului) ori se aplica interdictia prevazuta de art. 1191 alin.2 C.civ.?
Tu te referi la posibilitatea vanzatorului de a dovedi neplata pretului sau la ce te referi?
Re: 1191/2 C.civ.
Da, da, imi cer scuze!!! Vanzatorul contesta.actor wrote:Tu te referi la posibilitatea vanzatorului de a dovedi neplata pretului sau la ce te referi?