salariul minim brut pe 2007

Discutii privind litigiile de munca
maxxim

Post by maxxim » 09 Jan 2007, 15:44

no, lumi, de am fost prea rau ma iarta .... :floare: :floare: :floare:

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 10 Jan 2007, 09:38

Draga maxxim, ai si tu dreptatea ta, dar, daca ai vedea vraful celor cc 30 monitoare care mi-au venit de vineri pana ieri si in care sunt peste 40 acte normative importante in activitatea mea (din care numai normele la codul fiscal au peste 100 pagini scrise intr-o limba care seamana cu romana, dar nu e), si pe care a trebuit sa le ingurgitez, mi-ai acorda circumstante atenuante.

Oricum, la subiect, pentru cei care se incadreaza in grupele CAEN din contractul reprodus partial de mine, suma de 402 lei este obligatorie. Neoficial am aflat si eu ca in CCM la nivel national ar fi 440 lei suma minima, dar, din ce am discutat cu inspectorii de la Camera de munca si am si cautat pe internet, am inteles ca acest contract inca nu s-a publicat.

mariusms

Post by mariusms » 19 Jan 2007, 19:43

Totusi, CCM-ul asta unic la nivel national nu ar trebui sa produca efecte de la data publicarii in M.O.? Am vazut ca in el scrie ca salariul minim de 440 lei este obligatoriu de la 1 ianuarie 2007.

charlotte

Post by charlotte » 19 Jan 2007, 20:22

este un contract.
Iar conventiile legal facute :? :? :?

mariusms

Post by mariusms » 19 Jan 2007, 20:26

Contractul este legea partilor. Iar legea nu retroactiveaza daca nu este penala sau contraventionala.

charlotte

Post by charlotte » 19 Jan 2007, 20:38

Parerea ta.
Vezi si tu cum a fost anul trecut.
Actul aditional la CCM.

S-a aplicat retroactiv cu 3 luni. De ce te miri ca anul asta se aplica retroactiv cu o luna CCm-ul ??

Este in interesul salariatilor. Asa ca lasa sa se aplice retroactiv. Bag seama ca nu te afecteza, dar sunt milioane care se bucura. Asa ca incearca sa fii mai indulgent.
Si vorba ta : RESPECTE

mariusms

Post by mariusms » 19 Jan 2007, 20:43

Nu era vorba de salariati. Era vorba de aplicarea legii in timp. In tarile civilizate este inadmisibil sa se retroactiveze. Unele societati isi fac planuri pe luni sau ani. Asa ceva poate produce mari dezechilibre.
Dar vorba ta, parerea mea.
Respecte. :cafea:

charlotte

Post by charlotte » 19 Jan 2007, 20:48

mariusms wrote: In tarile civilizate este inadmisibil sa se retroactiveze. Unele societati isi fac planuri pe luni sau ani. Asa ceva poate produce mari dezechilibre.
. :cafea:
Sa fim seriosi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Exploatati angajatii? Sclavii de pe plantatie :grin: :grin: :grin: De la 370 RON s-a marit la 440 RON, vezi sa nu de faliment firma.Care face planuri serioase pe luni si ani.
In tarile civilizate asta nu este un salariu. In conditiile in care in statul X indemnizatia de somaj este de 780 EUR.

Tu ramai la parerea ta. :cafea: :cafea: :cafea: :cafea:

mariusms

Post by mariusms » 19 Jan 2007, 20:51

Eu vreau ca indemnizatia de somaj sa fie de la 1000 Euro in sus.
Si salariul minim de la 1500 Euro in sus.
Dar sa se respecte legea. Adica din februarie inainte, nu inapio, ca se calca in picioare again and again Constitutia.
Capisci? :cafea:

jojo

Post by jojo » 19 Jan 2007, 20:52

Da-i un cap in gura charlota!

charlotte

Post by charlotte » 19 Jan 2007, 21:00

[quote="mariusms
Dar sa se respecte legea. Adica din februarie inainte, nu inapio, ca se calca in picioare again and again Constitutia.
Capisci? :cafea:[/quote]

si e pentru prima data??

PS
Jojo
e doar o discutie . "Da-i un cap in gura" nu ma caracterizeaza. Dar ma poate enerva ca directorul general are un salariu de 2000 de EUR dar este foarte nervos ca la salariat trebuie sa dea 440 RON. Ca doar profitul directorul general face. In scaunul de piele si vorbind la 5 telefoane mobile. Plimbandu-se cu un BMW.

jojo

Post by jojo » 19 Jan 2007, 21:13

charlotte wrote:[quote="mariusms
Capisci? :cafea:
si e pentru prima data?? [/quote]

nu-i, dar ar cam trebui sa fie.

P.S. :( si io care credeam ca-i dai...
Daca totusi te razgandesti, da-i tare :mrgreen: .... :skul:

mariusms

Post by mariusms » 20 Jan 2007, 07:15

Si-a revenit Jojonel. :grin:

charlotte

Post by charlotte » 20 Jan 2007, 16:42

si eu am revenit cu o mica completare , daca se poate. :razz: :razz: :razz:
Ieri m-am enervat putin , ma irita cand vad ca acordarea sumei de 440 RON este considerata dezechilibru financiar.
Marius rationamentul tau este gresit, pentru simplul motiv ca CCM nu intra in vigoare de la data publicarii in M.OF.

Legea 130/1996

Art. 25.
(1) Contractul colectiv de munca se incheie in forma scrisa, se semneaza de catre parti, se depune si se inregistreaza la directia generala de munca si protectie sociala judeteana sau a municipiului Bucuresti, dupa caz.
(2) Contractele colective de munca incheiate la nivelul grupurilor de unitati, al ramurilor de activitate sau la nivel national se depun si se inregistreaza la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
(3) Contractele colective de munca se aplica de la data inregistrarii. Partile pot conveni ca data aplicarii clauzelor negociate sa fie ulterioara zilei de inregistrare a contractului.

CCM unic a fost inregistrat la Ministerul Muncii in decembrie 2006.
Deci nu este nimik neconstitutional, nelegal.

:cafea: :cafea:

mariusms

Post by mariusms » 20 Jan 2007, 20:37

Daca un act normativ neconstitutional face trimitere la un alt act normativ neconstitutional, asta nu-l face sa devina constitutional.
Care mai este rostul Monitorului, daca efectele se produc anterior?

Post Reply