Buna ,
Am si eu o problema si as aprecia putin ajutor.
Dupa 17 luni de munca mi-am dat demisia angajatorul mi-a spus ca trebuie sa platesc 2500 de euro cheltuieli de scolarizare .Asta dupa ce a facut numai un training de limba straina cu mine( care a costat 300 lei).As vrea sa stiu daca este legala cererea angajatorului si eventual cum as putea sa scap de plata banilor mai ales ca-s mai multi decat a investit in mine.(face profit pe spinarea mea).Mentionez ca nu am incheiat nici un act aditional prin care sa fiu de acord la plata trainingului , singurele referiri la scolarizare apar in contractul de munca.
In contractul de munca apare urmatorul pasaj . As vrea sa stiu ce optiuni am.
"In cazul in care prezentul contract inceteaza ca urmare a vointei unilaterale a d-nei X , sau in cazul in care angajatorul dispune concedierea angajatului ca sanctiune disciplinara, se vor restitui cheltuielile pentru scolarizare dupa cum urmeaza :
• in primul an de la incheierea prezentului contract se va plati echivalentul a 5000 euro in lei ,proportional cu perioada lucrata
• in al doilea an de la incheierea prezentului contract se va plati echivalentul a 3334 euro in lei ,proportional cu perioada lucrata
• in al treilea an de la incheierea prezentului contract se va plati echivalentul a 1667 euro in lei ,proportional cu perioada lucrata
Sumele datorate se vor calcula in conformitate cu cursul BNR RON/EURO din ziua emiterii pretentiilor de restituire a cheltuielilor de catre angajator in forma scrisa."
Help urgent