nelamurire aduce.... sau saracie????

Eu ma gandeam la furt, dar din motive mai mult decat "obiective" ma abtin.actor wrote:Nu ti-ai argumentat deloc opinia!Nu vrei sa dezvolti putin?Ar fi interesant.mariusms wrote:Cand se da o suma de bani pentru a se cumpara ceva nu este acelasi lucru cu darea unei cartele pentru a vorbi. Pentru simplul fapt ca suma se converteste intr-o marfa. Dar vorba multa .........
E vorba de contravaloarea creditului.Am mai spus-o.mariusms wrote:Eu ma gandeam la furt, dar din motive mai mult decat "obiective" ma abtin.actor wrote:Nu ti-ai argumentat deloc opinia!Nu vrei sa dezvolti putin?Ar fi interesant.mariusms wrote:Cand se da o suma de bani pentru a se cumpara ceva nu este acelasi lucru cu darea unei cartele pentru a vorbi. Pentru simplul fapt ca suma se converteste intr-o marfa. Dar vorba multa .........![]()
![]()
Nu ca as fi avut si eu telefon de serviciu.
![]()
La art. 213 bun mobil nu este acelasi lucru cu energia asimilata bunului mobil de la art. 208 (care este definita numai aici si, dupa cum bine se stie, in penal nu se merge pe analogie). Deci n-avem obiectul material ca sa fie abuz de incredere.
Cu furtul era o gluma. So nu te agita.
Ideea e in felul urmator:mariusms wrote:Iar eu am spus ca nu merge teza cu contravaloarea. A folosit o energie care nu este obiect material. Crezi ca deputatii si senatorii nostri nu s-au gandit la asta?
Se pare ca nu:mariusms wrote:Si cel furat are o creanta la Romtelecom, dar nu creanta i se fura ci impulsurile, care sunt o energie cu valoare economica asa cum scrie la art 208.
Cred ca in loc de "se pare ca nu" ai vrut sa spui "se pare ca da".actor wrote:Se pare ca nu:mariusms wrote:Si cel furat are o creanta la Romtelecom, dar nu creanta i se fura ci impulsurile, care sunt o energie cu valoare economica asa cum scrie la art 208.
Furt. Impulsuri telefonice
Persoana care efectueaza convorbiri telefonice de la un post apartinand altuia, fara consimtamantul acestuia, savarseste infractiunea de furt prin insusirea contravalorii impulsurilor consumate fara drept.
Inculpatul a sustras din patrimoniul societatii comerciale in sediul careia a patruns prin efractie, contravaloarea impulsurilor consumate prin efectuarea, fara consimtamantul acesteia, a convorbirilor telefonice, incat sustragerea intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat.
Cine se joaca cu cuvinte? Ai spus ca s-a "insusit" creanta. Nu tu ai scris mai sus?actor wrote:Ideea e in felul urmator:mariusms wrote:Iar eu am spus ca nu merge teza cu contravaloarea. A folosit o energie care nu este obiect material. Crezi ca deputatii si senatorii nostri nu s-au gandit la asta?
Angajatorul are un contract cu Compania de telefoane:a dat banii si acum are o creanta ce are ca obiect servicii de telefonie.
In cadrul contractului de munca el ingadiue angajatului sa se foloseasca de aceasta creanta pt indeplinirea atributiilor de serviciu.
Angajatul foloseste aceasta creanta in interes personal.
Creanta e bun mobil.
E abuz de incredere.
Users browsing this forum: No registered users and 34 guests