act (vanz-cump) incheiat intre administrator si societate
act (vanz-cump) incheiat intre administrator si societate
Ma intereseaza daca aveti idee care sunt consecintele dpdv fiscal ale unui contract de vanzare cumparare incheiat intre administrator, pe de o parte si societatea reprezentata de administrator (aceeasi persoana) pe de alta.
Mai exact, atunci cand un administrator vinde ceva societatii pe care tot el o reprezinta.
De asemenea, daca exista consecinte de alta natura, care tin de regimul juridic al unei astfel de operatiuni, va rog sa ma ajutati (nu stiu, poate in ceea ce priveste mandatul cu sine insusi etc).
Va multumesc anticipat.
Mai exact, atunci cand un administrator vinde ceva societatii pe care tot el o reprezinta.
De asemenea, daca exista consecinte de alta natura, care tin de regimul juridic al unei astfel de operatiuni, va rog sa ma ajutati (nu stiu, poate in ceea ce priveste mandatul cu sine insusi etc).
Va multumesc anticipat.
Administratorul nu este asociat unic. E SRL cu 3 asociati.
Sa detaliez putin.
Administratorul a cumparat din targ niste bunuri pe care intentioneaza sa le vanda prin societate.
Ar fi cumparat direct pe societate bunurile respective dar la targ (care este autorizat) nu s-a pus problema de factura, chitante si alte documente justificative, asa ca le-a cumparat ca persoana fizica.
Care e cea mai buna formula? Contract de consignatie intre administrator si societate (pt a fi vandute) sau vanzare cumparare cu societatea, urmand ca aceasta sa le revanda?
Problema mea este cum sa le introduc legal in patrimoniul societatii, astfel incat si impozitul sa fie cel mai mic posibil de platit?
Nici administratorul nu are documente privind respectiva achizitie.
Cum se poate justifica in acest caz, intrarea lor in patrimoniul societatii?
Multumesc
Sa detaliez putin.
Administratorul a cumparat din targ niste bunuri pe care intentioneaza sa le vanda prin societate.
Ar fi cumparat direct pe societate bunurile respective dar la targ (care este autorizat) nu s-a pus problema de factura, chitante si alte documente justificative, asa ca le-a cumparat ca persoana fizica.
Care e cea mai buna formula? Contract de consignatie intre administrator si societate (pt a fi vandute) sau vanzare cumparare cu societatea, urmand ca aceasta sa le revanda?
Problema mea este cum sa le introduc legal in patrimoniul societatii, astfel incat si impozitul sa fie cel mai mic posibil de platit?
Nici administratorul nu are documente privind respectiva achizitie.
Cum se poate justifica in acest caz, intrarea lor in patrimoniul societatii?
Multumesc
Pentru a se inlatura suspiciunile in legatura cu tranzactia dintre administrator si societate, poate ruga un cunoscut sa depuna obiectele spre vanzare in societatea respectiva sau poate sa le depuna el insusi intr-un magazin in care se vand bunuri de ocazie. SRL-ul poate cumpara de acolo fara probleme deoarece pe factura nu se trece numele deponentului.
In cazul unui aport la capital nu cred ca vor fii de acord asociatii.Dar daca vrei sa iti recuperezii banii si elementul timp nu te streseaza poti face si un contract de comodat(acum depinde ce fel de bunuri sunt)si dupa un timp sa le vinzi socitatii,iar daca sunt bunuri mobile nu cred ca trebuie sa faci dovada dreptului de proprietate.