Condamnati fara vina

Discutii privind Dreptul Penal
medeea

Post by medeea » 25 Dec 2006, 05:01

gigisansama wrote:
......
ce legatura au experientele personale cu afirmatia cuiva ca ar fi fost acuzat pe nedrept? credeam ca profesionalismul primeaza pe forumul juridic, lasind istoriilor personale locul la cafea, ceai, piata, salon si ce-o mai fi...
contrar politistului luc_ whatever, cred in prezumtia de nevinovatie. si cea de normalitate.
n-am dubla specialitate si deci nu-mi permit sa pun diagnostic din punct de vedere medical si psihiatric cuiva.

Baltazar

Post by Baltazar » 25 Dec 2006, 17:17

Toti credem in prezumtia de nevinovatie. Sau cel putin asa sper. Dar asta nu are legatura cu ce spunea Luc4s. El are dreptate, cei mai multi dintre condamnatii definitiv striga ca sunt nevinovati. Chiar daca au fost prinsi cu rata in gura.

medeea

Post by medeea » 25 Dec 2006, 20:35

Baltazar wrote:Toti credem in prezumtia de nevinovatie. Sau cel putin asa sper. Dar asta nu are legatura cu ce spunea Luc4s. El are dreptate, cei mai multi dintre condamnatii definitiv striga ca sunt nevinovati. Chiar daca au fost prinsi cu rata in gura.
ce coincidenta! si cei condamnati pe nedrept printr-o eroare judiciara tot asta spun, ca sunt nevinovati.

luc4s

Post by luc4s » 25 Dec 2006, 20:40

Stii ce?
du-te o ora in orice penitenciar si sa vezi cati nevinovati gasesti :-D
Sa muncesti pro bono pt ei, ca nici bani n-au :grin:

gigisansama

Post by gigisansama » 25 Dec 2006, 21:04

Medeea
Deocamdata nu am vazut nici un raspuns dat de tine la INTREBAREA INITIALA :roll:
La critici esti AS :aplauze:

Baltazar

Post by Baltazar » 25 Dec 2006, 21:56

medeea wrote:
gigisansama wrote:
......
ce legatura au experientele personale cu afirmatia cuiva ca ar fi fost acuzat pe nedrept? credeam ca profesionalismul primeaza pe forumul juridic, lasind istoriilor personale locul la cafea, ceai, piata, salon si ce-o mai fi...
contrar politistului luc_ whatever, cred in prezumtia de nevinovatie. si cea de normalitate.
n-am dubla specialitate si deci nu-mi permit sa pun diagnostic din punct de vedere medical si psihiatric cuiva.
De unde le scoti?

In cazul unei persoane condamnata definitiv nu se mai poate vorbi de prezumtia de nevinovatie.

Daca se invoca existenta unei erori judiciare, trebuie prezentate/propuse probele care nu au fost cunoscute la momentul condamnarii.

Raspunsul la intrebarea adresata de palpiadis (citez: "cum sa optinem dezvinovatia noastra?") nu cred ca ar trebui sa constea in sfatuirea de a solicita despagubiri civile pentru eroarea judiciara comisa. Pentru ca nu stim daca este sau nu eroare. Iar persoana interesata nu a oferit si nu cred ca ne va oferi detalii referitoare la speta.

medeea

Post by medeea » 26 Dec 2006, 06:37

gigisansama wrote:Medeea
Deocamdata nu am vazut nici un raspuns dat de tine la INTREBAREA INITIALA :roll:
La critici esti AS :aplauze:

a da? dar raspunsul tau de avocat care e? asta ?:
"Ceea ce va doresc este sa puteti privi cu incredere in ziua de MAINE si sa realizati ca acest AZI va deveni un IERI intepartat".

:lol:

medeea

Post by medeea » 26 Dec 2006, 06:45

Baltazar wrote: De unde le scoti?
din cutia fermecata :lol:
Baltazar wrote:
In cazul unei persoane condamnata definitiv nu se mai poate vorbi de prezumtia de nevinovatie.

Daca se invoca existenta unei erori judiciare, trebuie prezentate/propuse probele care nu au fost cunoscute la momentul condamnarii.
sau care au fost interpretate gresit. vezi ca ex cazul Mihaela sau "coletele mortii"
Baltazar wrote:
Raspunsul la intrebarea adresata de palpiadis (citez: "cum sa optinem dezvinovatia noastra?") nu cred ca ar trebui sa constea in sfatuirea de a solicita despagubiri civile pentru eroarea judiciara comisa. Pentru ca nu stim daca este sau nu eroare. Iar persoana interesata nu a oferit si nu cred ca ne va oferi detalii referitoare la speta.
aici pe forum? tu glumesti? vrei sa-ti ofere ea probe pe forum. si cum le vrei, numerotate cu cifre sau litere?

nu crezi totusi ca ar fi mai bine sa abandoneze orice demers? "sa aiba incredere in ziua de MAINE si sa realizeze ca acest AZI va deveni un IERI indepartat"? :lol:

medeea

Post by medeea » 26 Dec 2006, 06:49

Luc4s wrote:Stii ce?
du-te o ora in orice penitenciar si sa vezi cati nevinovati gasesti :-D
Sa muncesti pro bono pt ei, ca nici bani n-au :grin:
da. exact asta voi face la urmatoarea mea vizita in Romania. si am sa te vizitez si pe tine. negresit!

ps: remarcile mele refera la o chestiune de principiu. nu ma intereseaza ca-i vorba de palpiadis, scuze daca nu retin bine numele, sau de oricine altcineva.

se invoca un caz de posibila eroare judiciara si care nu-i ceva inedit ca sa surprinda. deci erori judiciare s-au mai facut, unele au fost demonstrate, altele nu. majoritatea mesajelor pe acest topic au fost in sensul "lasa, uita, impaca-te cu soarta, e singura solutie" ceea ce asimilez la o atitudine, nu de avocat, de profesionist, ci de baba fatalista. pentru ca numai o baba fatalista ar veni cu consolari de genul asta "lasa maica, asa-i viata si cu bune si cu rele". cu alte cuvinte totul e batut in cuie, noi nu putem schimba nimic, destinul potrivnic etc. gigi_whatever vine si cu o tentativa de psihanaliza si eventuale diagnostice la o persoana cu care probabil nu a schimbat o vorba in mod direct. e profesional? ma-ndoiesc.
eu nu critic raspunsurile juridice, eu am criticat atitudinile de genul celei exprimate pe acest topic. e o diferenta. ok?

medeea

Post by medeea » 26 Dec 2006, 07:16

gigisansama wrote:
Eu cel putin nu am dat credibilitate lui palpiadis prin felul cum a aparut pe forum............cu intrebari care ascundeau un scop....... de genul:
deci intr-un cuvat egocentric
Uneori este normal ca un subiect egocentric sa priveasca lucrurile prin mania persecutiei.
te simti priceput, nu-i asa? ai ochiul format cu siguranta. esti capabil sa pui diagnostice dupa cum deschide omul gura sa spuna primul cuvant.....
gigisansama wrote:
Ca avocat trebuie sa fii si un observator atent, dar ajungi de multe ori sa fi si psihologul clientului........
ca sa fii psihologul clientului tau e bine sa ai o formare speciala pentru asta. crezi ca psihologia se invata dupa ureche sau citind doua trei brosurici de la taraba din colt cu veleitati de autoritati in materie?! dar inteleg ca faci parte dintre cei cu specialitati multiple care-si plombeaza singur dintii .

mariusms

Post by mariusms » 26 Dec 2006, 07:31

Sunt curios sa vad in ce consta inscenarea si care ar fi fost motivul inscenarii.

gigisansama

Post by gigisansama » 26 Dec 2006, 13:26

Medeea
NU Raspunsul meu de avocat a fost primul raspuns dat la intrebare.
Din moment ce nu a mai cerut lamuriri...........era cazul ca topicul sa se incheie....

Observ ca nu ai alta treba de Craciun decat sa te inversunezi impotriva CELORLALTI .........noi iti dorim numai bine si sa ............ajungi PRESEDINTE ( ca dupa cadenta raspunsurilor ai toate sansele)

Daca nu esti in Romania, unde esti?

Baltazar

Post by Baltazar » 26 Dec 2006, 18:24

Pai constat ca Medeea vorbeste despre prezumtia de eroare judiciara :-D :-D :-D

Eu nu ma mai bag ca nu ma pricep la dnastea... 8O

medeea

Post by medeea » 27 Dec 2006, 04:49

Baltazar wrote:Pai constat ca Medeea vorbeste despre prezumtia de eroare judiciara :-D :-D :-D
sa stii ca exista si prezumtia nulitatii unui contract. adica pretentia cuiva in justitie...

palpiadis

Post by palpiadis » 29 Dec 2006, 00:11

medeea wrote:
gigisansama wrote:uneori pot sa existe o multitudine de motive care ne determina sa facem un lucru.........

dorinta de a ne simti impacati .......dat fiind faptul ca s-au incercat toate posibilitatile

dorinta de a ne recapata credibilitatea in ochii societatii
etc

deci in concluzie analizati motivul care va determina, considerand totodata ca sansele de reusita sunt minime :roll:
lasa-i frate ca daca aveau nevoie de psiho, ar fi scris pe site de specialitate.
ei au nevoie de un avocat. s-a oferit cineva sa vorbeasca cineva cu ei sa-si faca macar o parere justa inainte de a veni cu sfaturi de babe fataliste?

Raspunsurile au fost mai mult sau mai putin cele pe care le asteptam noi, "medeea" a pus intrebarea care ne intereseaza "s-a oferit cineva sa vorbeasca cineva cu ei sa-si faca macar o parere justa inainte de a veni cu sfaturi de babe fataliste?"

Post Reply