partaj apartament

Familiei
Post Reply
crisss

partaj apartament

Post by crisss » 18 Dec 2006, 11:33

Va salut pe toti

Trec printr-un proces de divort, si in decembrie am avut primul termen pe care l-am amanat, urmatorul e in ianuarie
Problema ar fi ca apartamentul este pe numele parintilor mei , me refer la contractul de vanzare cumparare si este dobandit la 3 luni de la casatorie.
In fapt parintii mei au avut un teren pe care l-au vandut si astfel a fost dobandit apartamentul + o diferenta care a fost achitata printr-un imprumut facut de parintii mei la CEC (toate chitantele sunt pe numele alor mei, ea nu apare nici in contractul de imprumut si nici in vreo chitanta)
Ma intereseaza daca are vreun drept sa ceara partaj pe apartament?Avocata ei a zis ca are dovezi cum ca a platit impozitul ea , ratele la CEC sau ceva de genul asta si ca vrea juma - juma.
De fapt cum si ce se imparte la un proces de partaj?
Si daca probele cu martori bat inscrisurile?

mihai440

Post by mihai440 » 18 Dec 2006, 15:03

1.
Se partajeaza numai bunurile comune ale sotilor.
Ai spus ca apartamentul este pe numele parintilor tai asa ca nu are cum sa intre in masa bunurilor ce urmeaza sa fie partajate.
In cazul in care ea a contribuit la ratele pe care parintii tai le-au platit la cec, (din punctul meu de vedere)asta se poate considera un imprumut.
In legatura cu martorii e posibil sa-i fie acceptati daca ea va invoca exceptia de la art 1191, adica imposibilitatea preconstituirii unui inscris doveditor. Dar daca va castiga nu va deveni coproprietar al apartamentului, ci parintii tai vor fi obligati sa-i plateasca datoriile.

Post Reply