fuziune 2 SRL-uri

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
irony26

fuziune 2 SRL-uri

Post by irony26 » 06 Dec 2006, 11:58

v-as ruga frumos daca se poate sa imi oferiti mai multe informatii referitoare la urmatoarele aspecte:

- in cazul fuziunii a doua SRL-uri, apare un nou Cod Fiscal al noii societati? daca nu, pot sa il pastrez pe oricare dintre cele doua?
-se modifica sediul sau pot opta pentru oricare dintre cele doua sedii ale srl-urilor?
-cum ramane cu activul si pasivul celor doua srl-uri?
-cine hotaraste fuziunea?
-procedura de fuziune?
avantajele si dezavantajele fuziunii?
in cazul in care unul dintre srl-uri are un credit maricel la banca trebuie sa cer acordul acesteia pentru a efectua fuziunea cu celalalt SRL?

VA MULTUMESC ANTICIPAT....

Pelerinul

Post by Pelerinul » 06 Dec 2006, 13:39

Prin fuziune o societate absoarbe o alta societate. Societatea absorbita dispare, societatea absorbanta ramane asa cum este din punct de vedere al sediului, denumirii, CUI-ului, J-ului, obiectul de activitate. Desigur, daca vrei poti schimba denumirea, sediul, obiectul de activitate etc.
Intreg patrimoniul societatii absorbite - pasiv si activ - este preluat de catre societatea absorbanta.
In ceea ce priveste creditul bancar, daca in contractul de credit au vreo cluaza in sensul asta, atunci ai nevoie de acordul bancii. Altfel nu. Daca ai nevoie de acordul bancii dar se efectueaza fuziunea fara a obtine acest acord, banca va avea probabil dreptul sa declara intregul credit exigibil si sa iti ceara sa il restitui in intregime.
Cat despre avantajele fuziunii, aceasta este o chestiune ce tine efectiv de fiecare caz in parte.

irony26

Post by irony26 » 06 Dec 2006, 14:42

merci pt ajutor dar te rog sa imi spui din punctul tau de vedere care ar putea fi avantajele si dezavantajele?

-cine hotaraste fuziunea?
banuiesc ca toate aceste informatii le pot afla de la ORC....
- cum ramane treaba cu asociatul firmei absorbite?
-dar cu cei doi asociati ai firmei care absoarbe?
-poate fi numit un alt administrator care nu are legatura cu cele doua firme?

mikaela

Post by mikaela » 08 Dec 2006, 11:23

http://www.onrc.ro/romana/formalitati.php

pe link-ul asta gasesti lamuriri referitoare la ce trebuie depus la orc in cazul fuziunii

mai exista un fel de fuziune, prin comasare, cind cele doua societati care fuzioneaza dispar si ia nastere o soc noua care va avea J si CUI noi si careia ii poti alege sediul, denumirea

pentru ambele tipuri de fuziune gasesti lamuriri pe link-ul de mai sus

nicuvar

Post by nicuvar » 08 Dec 2006, 12:06

Multumesc si eu. :floare: Chiar ma interesau anumite informatii pe care le-am gasit pe link-ul dat de tine. :cafea:

irony26

Post by irony26 » 08 Dec 2006, 12:35

merci frumos.

Raman dator.

Post Reply