Divort...copil...mici probleme

Discutii privind procedura civila
Post Reply
miruna

Divort...copil...mici probleme

Post by miruna » 04 Dec 2006, 10:31

buna tuturor
As vrea daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi...
Sunt casatorita de 4 ani si avem impreuna un copil de un an si doua luni; nu ne mai intelegem sub nici o forma, eu as vrea sa depun actele pentru divort dar cu siguranta cand va auzi sotul va lua foc. Tare.
Nu stiu ce sa mai zic. N-as vrea sa divortez dar nu mai rezist. Azi-noapte copilasul a plans mult, cred ca-i iese o maseluta, si a tipat ca dementun la mine ca eu si maica-mea suntem de vina ca nu i-am dat suzeta la timp si de-aia acum isi suge degetul etc, in fine, ideea e ca nu mi-am crescut bine copilul s.a.m.d. si tipa si trantea usile in timpul in care bietul copilas se chinuia sa suga si eu ma chinuiam sa-l adorm. Asta a pus capac la toate!
Poate ca azi sunt doar obosita si nervoasa si imi va trece pana la urma, dar am mai trecut prin fazele astea si m-am gandit destul de serios ca ar cam fi cazul... Cand i-am mentionat in treacat despre ideea asta (demult) a sarit 100m in sus si-a zis ca n-am decat...are el grija sa-mi ia copilul! Nu prea cred ca poate face asta, dar avand in vedere ca treim in Romania...iar el are functie publica + partid politic + sprijin din toate partile...nu stiu ce sa mai cred, asa ca m-am linistit momentan in ideea ca ma mai interesez. E adevarat ca atunci nu aveam nici un venit (ca studenta nu am avut nici dreptul la indemnizatia pentru cesterea copilului), dar acum primesc respectiva indemnizatie de 8 mil. si din ianuarie intru la servici - nu e cine stie ce, un medic rezident are4,4 mil salar + eventuale sporuri si as mai lua "stimulentul" pentru mamici (3 mil), deci...nu mai poate zice ca n-am nici un venit!
Asadar...poate sa-mi ia copilul? De mentionat ca nu s-a prea implicat pana acum in cresterea lui (e tot timpul la servici, iar seara e obosit...si de multe ori prefera sa se joace pe calculator :pig: ), contribuie financiar si din cand in cand mai sta cate o ora cu copilul...dar asta cand are chef/vine mai devreme acasa/e relativ...beat etc.

dellutza

Post by dellutza » 04 Dec 2006, 14:56

Instanta va avea in vedere interesul copilului, nu functia politica a tatalui.
Copilul este prea mic pentru a fi luat de langa mama si, avand in vedere ca nu esti muritoare de foame si nu ai o moralitate indoielnica, nu cred ca exista vreun motiv ca sa nu-ti fie incredintat copilul.
Cel mai bine ia legatura cu un avocat din orasul tau insa nu-ti face probleme, va fi simplu.

ion_balcon

Post by ion_balcon » 04 Dec 2006, 15:44

copilul ramane la tine.mai mult decat sigur,asta e practica la noi.spor

croc

Post by croc » 04 Dec 2006, 16:02

copilul ramane la tine, fii fara grija, si nu mai sta ca stai degeaba in conditiile expuse.

:floare:

jojo

Post by jojo » 04 Dec 2006, 16:39

Cel mai si cel mai tare ma enerveaya reclama aia cu 99 de pete scoase garantat precis.
Si solutiile "antepronuntate" de avocati, care asculta doar varianta expusa de catre una din parti si dau asigurari ca totul merge ca in branza.
Fara suparare.

@Dellutza, de unde vine parerea ta ferma despre moralitatea Mirunei? Si daca in proces apare baiatul cu parul cret din meandrele trecutului dar cu mari influente in viata intima a cuplului?
Sau de unde stim ca nu e betiva si pe deasupra se si drogheaza, adevarat, ocazional...dan vine un coleg drag :grin: din facultate care stie el ce stie 8) si politicianul probeaza tot ce nici cu gandul n-am gandit?

@Miruna, stai in liniste ca vorbesc doar in principiu si nicidecum despre tine. Important e sa stii, ca batalia va fi urata, rufele murdare spalate in public iar in final 99% copilul iti va fi incredintat.
Insa nu e chiar atat de simplu cum spune Delia.

varsatorsator

Post by varsatorsator » 04 Dec 2006, 18:13

Felicitari Jojo.
Esti genul de profesionist pe care eu il respect f. mult si cum mi-as dori sa intalnesc tot mai des. Cel care asteapta un raspuns de la tine care acorzi consultanta, trebuie sa cunoasca ambele fete ale medaliei. Niciodata nu garanta 100% pt. ca pixul e la dnia sa Judecatorul si nu la avocat.

dellutza

Post by dellutza » 05 Dec 2006, 16:23

@JOJO In primul rand, sa stii ca apreciem (noi, cei care punem umarul la dezvoltarea acestui sit) prezenta ta pe forum. Esti unul dintre membrii nostri activi si-ti multumim ptr. asta.
Cu privire la speta:
Era o parere si am dreptul sa mi-o exprim.
Mai mult decat atat, acorda-i Mirunei prezumtia de moralitate. A prezentat o situatie, in baza celor expuse, am emis o opinie. Emite si tu una, fara sa faci discutii suplimentare. Asa vom reusi sa aplanam conflictele si sa evitam retragerea unor membri.

Si las-o mai usor cu aprecierile despre modul in care practicam avocatura, pentru ca unii dintre noi profeseaza si in afara forumului.
Tot fara suparare

jojo

Post by jojo » 05 Dec 2006, 20:52

Deliuta mica si iubitoare de pace (tematoare de conflict ? ), vaz ca nu vrei pentru ca sa ma intelegi si incerci sa ma subintelegi. :lol:
In paranteza; si daca tu nu, atunci ce poate fi in sufletul mirunei, care {sper} nu profeseaza...

Da nu-i nici bai nici suparare, ca io te inteleg.
Un singur aspect nu mi-e clar, si anume, de ce tot vorbesti la plural :roll:

dellutza

Post by dellutza » 05 Dec 2006, 21:03

dellutza wrote:@JOJO In primul rand, sa stii ca apreciem (noi, cei care punem umarul la dezvoltarea acestui sit) prezenta ta pe forum. Esti unul dintre membrii nostri activi si-ti multumim ptr. asta.

Ma refeream la mine si la colegii mei, echipa site.
Ne dorim un forum in care sa se poata gasi usor o informatie, nu sa o cautam in cateva pagini de "intepaturi" si polemici pe langa subiect. Asta era ideea si nimic mai mult.

Asa ca, sa fie pace!

jojo

Post by jojo » 05 Dec 2006, 21:18

dellutza wrote:Ne dorim un forum in care sa se poata gasi usor o informatie, nu sa o cautam in cateva pagini de "intepaturi" si polemici pe langa subiect. Asta era ideea si nimic mai mult.
In opinia echipei vorbesc pe langa?

dellutza

Post by dellutza » 05 Dec 2006, 21:35

Hai sa nu discutam despre opinia mea sau a echipei in topicul fetei care vrea sa divorteze.
Deja schimbul asta de replici este pe langa subiectul: divort......copil....etc
si despre astfel de polemici vorbeam
Daca continuam, propun s-o facem pe privat

jojo

Post by jojo » 05 Dec 2006, 21:38

Nu vreau polemici.
Un simplu NU sau Da.
Insa in public.

dellutza

Post by dellutza » 05 Dec 2006, 21:48

Cred ca e suficient.
DA, acum esti pe langa subiect.

jojo

Post by jojo » 05 Dec 2006, 21:50

Bine.

acheron

Post by acheron » 06 Dec 2006, 15:00

Bataie intre pisici. Si asa in fata lumii . Jenant.

Pt. mamicutza care a pus o intrebare , probabil intr-un moment dificil, cu scuzele de rigoare pentru discutiile neprofesioniste dinainte, ii voi spune ca are cu adevarat cele mai mari sanse sa obtina copilul.

Chiar daca veniturile tale sunt mai mici ca ale sotului ,nu acesta ese aspectul cel mai important cand instanta va decide cu va da copilul.

Post Reply