Este interzisa aflarea IP-ului ?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
gim05

Este interzisa aflarea IP-ului ?

Post by gim05 » 02 Dec 2006, 17:12

Este interzisa aflarea IP-ului unei persoane care iti trimite de pe pagina ta de net un mesaj ?

TudorBarbu

Post by TudorBarbu » 05 Dec 2006, 11:39

Nu. Si nici nu va fi vreodata. Datorita modului in care functioneaza toate protocoalele de retea, administratorul serverului va afla automat IP-ul clientului.
E ca si cum ar interzice unui sofer sa alimenteze masina cu combustibil...

gim05

Post by gim05 » 05 Dec 2006, 18:48

Scuze daca ma repet dar vreau sa expun in detaliu problema in privinta IP-ului pe care as putea sa-l colectez de la persoanele care imi viziteaza pagina de net (pe care deocamdata nu o am).
Problema este urmatoarea:
Vreau sa-mi fac o pagina de net si in ea un formular care sa contina numele, adresa de mail a expeditorului, mesajul si butonul send.
Un anume tip X in rubrica "email" poate sa treaca o casuta de mail a unei cunostinte, cunostinta care ar putea sa ma acuze ca i-am trimis mail nesolicitat.
Dar daca eu colectez IP-ul persoanei care imi trimite mesajul pot demonstra ca de la IP-ul respectiv am primit solicitarea.
Am sunat pe la mai multi provideri de internet si mi-au spus ca este legal sa aflu IP-ul persoanei care imi viziteaza pagina, cu atat mai mult al celui care imi trimite un mesaj si daca nu folosesc adresa IP in alte scopuri este OK.
Dar am vazut tot pe net, discutii foarte aprinse cum ca nu ar fi legal.
Ce parere aveti ?

aiurel

Post by aiurel » 06 Dec 2006, 09:37

Din cunostintele mele privind functionarea netului - IP-ul iti este trimis automat deci tu nu trebuie sa intreprinzi ceva "ilegal" pentru a-l afla.
El cuprins in mesajele pe care le primesti.

TudorBarbu

Post by TudorBarbu » 07 Dec 2006, 00:27

Cred ca problema nu este in legalitatea aflarii adresei IP, ci in stocarea acesteia pe server dupa ce conexiunea s-a inchis...

gim05

Post by gim05 » 09 Dec 2006, 11:45

La servicii gen trafic.ro se stocheaza si nu este nici o problema.
Eu as vrea ca IP-ul sa fie cuprins in corpul mesajului care imi este trimis ca urmare a apasarii pe butonul "Trimite" din formularul de pe pagina de net.

luc4s

Post by luc4s » 11 Dec 2006, 12:59

Sau in mailul pe care il trimiti tu spui:"In cazul in care nu ne-ati trimis o solicitare in sensul acesta va rugam sa stergeti mailul si sa ne scuzati pentru deranj".
Si asta e :)

gigisansama

Post by gigisansama » 12 Dec 2006, 02:30

Si ce faci daca vorbeste cu administratorul cere i-a dat IP-ul si si-l schimba :?: alti administratori il schimba automat dupa o suspendare a abonamentului, in cazul reluarii :evil:

Post Reply