In cadrul unui partaj la divort:
1. poate retine instanta drept venit al sotului pe langa salariu bacsisurile castigate de acesta ca ospatar chiar daca acestea erau mentionate pe bonul clientului?
2. prezumtia ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt comune poate fi rasturnata prin dovada (cu martori) ca anumite bunuri mobile au fost cumparate pentru alte persoane in situatia in care exista factura pe numele celuilalt sot?
partaj la divort
1. Cu privire la prima intrebare, exista vreun temei legal pentru aceasta sau vreo decizie de speta?
2. Referitor la al doilea raspuns, sotul este cel care sustine ca bunurile au fost cumparate pentru altcineva din banii comuni, insa in realitate nu este asa, factura fiind eliberata pe numele sotiei. Cred ca nu se rastoarna prezumtia de comunitate a bunurilor.
2. Referitor la al doilea raspuns, sotul este cel care sustine ca bunurile au fost cumparate pentru altcineva din banii comuni, insa in realitate nu este asa, factura fiind eliberata pe numele sotiei. Cred ca nu se rastoarna prezumtia de comunitate a bunurilor.
Cum faci dovada ca bacsisurile sunt venituri ale sotului si exista in realiitate? Presupun ca nu exista trecute pe statul de plata sau in cartea de munca. Personal consider ca proba cu martori pentru dovedirea acestora nu este admisibila atat timp cat vrei sa faci o dovada peste un inscris (CIM, stat de palta).
daca dovedesti:
- ca a incasat bacsisurile
- cand le-a incasat
-suma incasata efectiv
- cat a bagat el in buzunar sau in cont si nu a cheltuit pentru intretinerea familiei si cumpararea de bunuri pentru uzul acestei, adica exact cat a tezaurizat si se regaseste ca "bun" in masa de partajat comuna
atunci cred ca poti sa incerci.
Mie insa mi se pare hilar.
2. Dovada bunurilor comune sau proprii intre soti se poate face cu orice mijloc de proba.
- ca a incasat bacsisurile
- cand le-a incasat
-suma incasata efectiv
- cat a bagat el in buzunar sau in cont si nu a cheltuit pentru intretinerea familiei si cumpararea de bunuri pentru uzul acestei, adica exact cat a tezaurizat si se regaseste ca "bun" in masa de partajat comuna
atunci cred ca poti sa incerci.
Mie insa mi se pare hilar.
2. Dovada bunurilor comune sau proprii intre soti se poate face cu orice mijloc de proba.