trezoreria imi cere sa astept...

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
radule

trezoreria imi cere sa astept...

Post by radule » 27 Nov 2006, 17:42

va supun atentiei o speta:
societatea x a fost obligata de instanta prin hotarare irevocabila sa plateasca o suma y reprezentand pagube aduse cocontractantului z intr- un contract de prestari servicii.
Am investit hotararea cu formula executorie si am apelat la un executor. Acesta a identificat trezoreria ca fiind banca ce ruleaza banii debitorului si s-a infiintat poprire.Ei bine, nici o suma din cea datorata nu mi-a fost remisa deoarece trezoreria are de recuperat pentru bugetul statului , cu prioritate, alte sume de la acelasi debitor. Adica, sa stau la rand?
la intervale de 2-3 luni ma adresez executorului si bancii care imi dau acelasi raspuns...nu s-a schimbat nimic.
1. ce pot face sa-mi recuperez banii?
2. pot fi afectat de perimare?
3. am o cale in constrangerea executorului sisau a bancii?
multumesc anticipat

alexx77

Post by alexx77 » 27 Nov 2006, 18:56

Treci la executare mobiliara!

aprilie

Post by aprilie » 27 Nov 2006, 18:57

poprirea nu este singura modalitate prevazuta de lege pentru executarea silita a unor sume de bani, ci este cea mai facila pentru executor. sunt si alte modalitati de executare silita: mobiliara si imobiliara. De ce nu soliciti executorului sa-si faca treaba?

alinutzza

Post by alinutzza » 04 Dec 2006, 16:59

Daca au trecut 15 zile de la somatie, solicita executorului instituirea unui sechestru executional asupra bunurilor debitorului - dar trebuie ceva munca de detectiv pentru a le identifica. Apoi, se face publicatie de vanzare si licitatie. Plus cateva contestatii la executare.
Alta chestie - daca sunt bugetari (de vreme ce deruleaza banii prin Trezorerie cred ca sunt) exista o lege speciala care impune ca obligatia de plata sa fie inclusa in bugetul de venituri si cheltuieli pe anul respectiv si nu se poate face executare silita....

Post Reply