In 1993, impreuna cu sotia, am cumparat o constructie, fara teren, asupra caruia notarul a instituit un drept de superficie in favoarea noastra pe toata durata existentei constructiei. In cartea funciara, la teren apar ca proprietari 2 persoane pe care nu le cunosc personal.
Pana in 2005 inclusiv am platit eu impozitul si pentru cladiri si pentru teren, fara nicio problema. Din 2005 beneficiez de scutire la impozitul pe cladiri. Atunci, la administratia financiara, ne-au trecut pe noi ca proprietari asupra constructiei, iar asupra terenului i-au trecut pe cei doi.
Anul acesta nu am reusit sa platesc si impozitul pe teren, pentru ca nu am datele de identificare ale celor 2 si calculatorul nu poate sa faca chitanta.
Joi ma duc in audienta sa le prezint toate documentele, inclusiv dreptul de superficie care apare si in cartea funciara, la sarcini.
La ce as putea sa ma astept, cum sa ii conving sa ma lase sa platesc eu impozitul pe teren si ce se poate intampla daca nu il voi putea plati? Poate stie cineva. Multumesc.
Vreau sa platesc impozitul pe teren
cred si eu, alaturi de Norocel, ca de vreme ce nu esti tu cel obligat sa plateasca impozitul pe teren (aceasta obligatie revine proprietarului terenului si nu titularului dreptului de superficie) nu poate sa te efecteze in nici un fel faptul ca nu il platesti.
De altfel nici nu inteleg de ce vrei sa-l platesti.
De altfel nici nu inteleg de ce vrei sa-l platesti.