Spuneti-mi si mie cum arata o intimpinare? Sunt data in judecata de asociat pentru ca cica "am refuzat sa realizez procedura amiabila de dizolvare". Eu l-am sunat sa ii spun ca sunt de acord cu lichidarea societatii. El a fost ambiguu, de 1 luna pretinde ca nu isi poate contacta avocatul sa se sfatuiasca ce e de facut in acest caz.
Eu trebuie sa depun o intimpinare de renuntare la judecata pana poimine si nu stiu EXACT ce trebuie sa scriu, unde trebuie sa o depun, daca trebuie sa i-o trimit si lui etc.
Va rog ajutati-ma. Mentionez ca eu sunt administratorul societatii.
Urgent va rog: model de intimpinare
Uite ce trebuie sa cuprinda intampinarea:
ART. 82 C. pr. civ
(1) Orice cerere adresata instantelor judecatoresti trebuie sa fie facuta in scris si sa cuprinda aratarea instantei, numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, dupa caz, denumirea si sediul lor si ale reprezentantului, obiectul cererii si semnatura.*)
ART. 115 C. pr. civ.
Intampinarea va cuprinde:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. semnatura.
Intampinarea o faci in doua exemplare, din care unul ramane la dosarul instantei si unui se comunica reclamantului.
Daca esti de acord cu admiterea actiunii, precizezi asta in intampinarea pe care o redactezi conform prevederilor art. 82 Cod pr. civ.
ART. 82 C. pr. civ
(1) Orice cerere adresata instantelor judecatoresti trebuie sa fie facuta in scris si sa cuprinda aratarea instantei, numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, dupa caz, denumirea si sediul lor si ale reprezentantului, obiectul cererii si semnatura.*)
ART. 115 C. pr. civ.
Intampinarea va cuprinde:
1. exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului;
2. raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii;
3. dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere; cand va cere dovada cu martori, paratul va arata numele si locuinta lor;
4. semnatura.
Intampinarea o faci in doua exemplare, din care unul ramane la dosarul instantei si unui se comunica reclamantului.
Daca esti de acord cu admiterea actiunii, precizezi asta in intampinarea pe care o redactezi conform prevederilor art. 82 Cod pr. civ.
Mai intai multumesc si din nou vreau sa intreb ceva:
Asociatul ma anunta acum in ultima clipa ca el nu renunta la proces pentru ca vrea sa dizolve societatea.
Eu ce fac acum, ce se va intimpla daca scriu in intimpinare ca eu cer renuntarea la judecata pentru ca sunt de acord cu dizolvarea societatii?
In citatie asociatul solicita ca tribunalul sa dispuna dizolvarea societatii si solicita si cheltuieli de judecata. Eu nu vreau sa ma judec, nu vreau sa platesc cheltuieli de judecata si sunt de acord cu dizolvarea.
Voi ce ati face, ce ati scrie in intimpinare?
Mii de multumiri
Asociatul ma anunta acum in ultima clipa ca el nu renunta la proces pentru ca vrea sa dizolve societatea.
Eu ce fac acum, ce se va intimpla daca scriu in intimpinare ca eu cer renuntarea la judecata pentru ca sunt de acord cu dizolvarea societatii?
In citatie asociatul solicita ca tribunalul sa dispuna dizolvarea societatii si solicita si cheltuieli de judecata. Eu nu vreau sa ma judec, nu vreau sa platesc cheltuieli de judecata si sunt de acord cu dizolvarea.
Voi ce ati face, ce ati scrie in intimpinare?
Mii de multumiri