V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu raspunsul la aceasta intrebare. Va voi spune pe scurt despre ce este vorba: am fost acuzata de firma la care lucrez de nerespectare a clauzei de confidentialitate din contract. Proba lor pt a sustine aceasta acuzatie este citirea emailurilor mele din adresa personala de yahoo.
Este aceasta proba una valida in instanta, avand in vedere ca au accesat ilegal contul meu personal ?
Ce sanse credeti ca am ?
Daca vreunul dintre voi a trecut prin asa ceva sau a studiat la facultate aceste aspecte, v-as fi recunoscatoare daca mi-ati putea oferi un raspuns deoarece eu sunt studenta la Litere si nu am cunostinte in domeniu.
Maria
emailul constituie proba in instanta in dreptul penal ?
Nu stiu daca semnatura electronica are mare legatura cu emailul ca proba...
Uita-te aici, desi la cate opinii au fost exprimate, ma indoiesc ca cineva "din afara" isi poate forma o parere:
emailurile si faxurile ca proba in instanta
probe cu sms email si martori
emailul ca proba in proces
insulte si defaimare primite prin mail
emailul ca proba intr-un proces
Uita-te aici, desi la cate opinii au fost exprimate, ma indoiesc ca cineva "din afara" isi poate forma o parere:
emailurile si faxurile ca proba in instanta
probe cu sms email si martori
emailul ca proba in proces
insulte si defaimare primite prin mail
emailul ca proba intr-un proces
Nu am nici urma de pregatire juridica, sunt informatician. Dar am lucrat o perioada ca administrator al unei retele mari (firma avea sedii in mai multe judete). Si problema se punea asa: noi de la IT aveam dreptul - si datoria in conformitate cu fisa postului - sa monitorizam traficul facut in reteaua locala. Daca cei de la firma ta au facut acelasi lucru, adica au interceptat emailurile tale cat timp se trimiteau prin serverele lor, e perfect legal. Daca se dovedeste ca ti-au accesat casuta de email fara autorizatie, acest lucru este ilegal, si din cate stiu poate fi considerat chiar infractiune. Pentru a evita viitoare probleme, utilizeaza SSL cand te loghezi (ai un buton cu secure login si adresa incepe cu https in loc de http).