Factura fara deviz

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
siad

Factura fara deviz

Post by siad » 06 Nov 2006, 23:38

Prestatorul executa o lucrare pentru care emite factura. Beneficiarul achita o parte din suma inscrisa in factura, urmand ca restul sa-l plateasca la terminarea lucrarii. Prestatorul nu a intocmit deviz de lucrari si nu exista proces verbal de receptie a lucrarii, din care sa rezulte macar ca lucrarea e terminata. Beneficiarul este indreptatit sa pretinda restituirea platii facute si sa renunte la lucrare sau este obligat sa achite factura fara proces verbal de receptie si fara deviz?
Se poate plati o factura in care se scrie ceva de genul montat si executat tamplarie cantitate 1 x suma ? Nu ar trebui sa rezulte de undeva cati metri patrati de geam, de care geam,cati metri liniari de sipca, de care sipca, cate balamale duble, cate simple, batante s.a.m.d.?
Este admisibila o astfel de factura? Nu stiu ce sa cred. Va rog, ma scoate cineva la liman? Multumesc si pregatesc o ceasca cu...ce vreti voi.

norocel

Post by norocel » 07 Nov 2006, 06:34

Toate raspunsurile la intrebarile puse de tine ar trebui gasite in contractul incheiat intre parti.
Daca spui mai exact ce fel de clauze ai in contract, putem discuta in privinta intrepretarii acestora raportat la legilslatia in vigoare.

siad

Post by siad » 07 Nov 2006, 08:09

Mea culpa! Nu exista contract. Beneficiarul a facut o comanda verbala, motiv pentru care pe factura nu apare nici numar de contract nici numar de comanda.

norocel

Post by norocel » 07 Nov 2006, 20:15

Inteleg ca factura a fost emisa pentru o anumita suma si s-a platit doar o parte din ce s-a facturat.
Beneficiarul a inregistrat factura in evidentele contabile la valoarea integrala pentru care a fost emisa?

Post Reply