Oferta "clicknet express" de o falsitate debordant

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
giovanni

Oferta "clicknet express" de o falsitate debordant

Post by giovanni » 22 Sep 2006, 15:49

Platind factura Romtelecom, iau de la ghiseu un pliant cu "clicknet express", chipurile INTERNET CU VITEZA VIITORULUI. O rasfoiesc, vad preturi chiar bune raportat la valoarea serviciilor, dar ulterior, accesandu-le siteul constat cu stupoare ca situatia nu e chiar asa roz precum pare.
Concret: viteza de 1mb cu 15 Euro tarif promotional, transfer de date nelimitat, bla bla. Insa accesand siteul lor la adresa asta http://www.clicknet.ro/index.php?sv=4&s ... 1&ro=1#fup se specifica undeva putin mai in josul paginii ca:

Volum de trafic saptamanal inclus la viteza maxima 1 GB
Viteza dupa depasirea volumului de trafic saptamanal (Download/Upload) 128 Kbps / 64 Kbps
Perioada de contorizare trafic 7 zile (ex. Vineri ora 0:01 pana Joi ora 24:00)

Adica daca iti scoti ca tot omun un film pirat cu viteza normala, deja de la jumatatea celui de-al doilea vei lua cu o viteza de 8 ori mai mica, cu 128kb/s, ca ai depasit limita de 1 Gb de trafic.
Penibil si jenant pentru o firma care odata monopoliza telefonia fixa din Romania.
Bine bine, dar de ce dezinformeaza lumea cu sintagma "transfer de date nelimitat" care e pusa in pliantul lor albastru undeva in partea de sus a paginii, la loc de cinste???
Din cate stiu eu oferta trebuie sa fie completa si reala, nu "praf in ochi".
E legal ceea ce fac???

fira

Post by fira » 05 Oct 2006, 10:45

traficul este nelimitat, doar latimea de banda difera. sub aspectul asta nu e nimic "inselator".
in legatura cu FUP, acesta nu este activat pina in momentul asta, si e foarte posibil sa nici nu fie activat pe viitor. Asa ca poti d/l fara retineri toate materialele pirat pe care le doresti, la viteza maxima :)

am clicknet express 2.5Mbps, iar calitatea serviciului e ireprosabila. Dupa o experienta de 3 ani cu rds cel putin.

kiddy

Post by kiddy » 21 Oct 2006, 11:41

subscriu, fira.
Si eu am clicknet expres si sunt multumita cel putin pana acum.
In legatura cu traficul nelimitat, mie mi s-au prezentat 4 variante de abonament, la preturi diferite. Pentru primele 2, mai ieftine nu este nelimitat dar pentru cele doua mai scumpe, este nelimitat. Ei spun adevarul doar pe jumatate - asta e publicitatea.
Oricum - un mic secret : cel putin pana in momentul de fata Romtelecomul nu are aparatura necesara pentru a masura traficul si cabtitatea de date downloadata. Si din cate am fost informata nici nu vor investi curand in asa ceva.

Post Reply