CE ESTE MAI GREU LA EXAMENUL DE MAGISTRATURA?
CE ESTE MAI GREU LA EXAMENUL DE MAGISTRATURA?
LA EXAMEN CE ESTE MAI GREU PRIMA PARTE GRILELE SAU PARTEA A DOUA EXAMENUL SCRIS SPETELE SI TEORIA?INTREB SI EU ASA
Pai ia-ti si tu grilele din ultimii doi ani si subiectele de sinteza si spetele, si dupa ce te uiti pe ele iti poti forma singur o parere. Parerea mea este ca toate sunt grele. Grilele sunt facute pe detalii iar, dupa ce treci (daca!) de ele, primesti mai multe subiecte mici (cate doua pe materie), pe care trebuie sa le identifici exact, pentru ca baremul este facut la paragraf, plus o speta pe drept material si procesual. Chiar daca stii, timpul este unul dintre inamicii tai numarul 1, pentru ca trebuie sa scrii non-stop, ca sa acoperi toate subiectele si, desigur, sa scrii si la obiect (nu ai timp de divagatii). Deci...spor la invatat! :)
categoric grilele ! vezi procentual cati au trecut de grile ( aprox. 10% din candidati ) si cati de proba a doua. In afara de asta in cazul grileleor esti plimbat prin toata materia , pe care daca nu o stapanesti la perfectie nu ai nici o sansa ! La sinteza am inteles ca se simte o urma de indulgenta in corectarea tezelor.
Bibi eu cred, totusi, ca te inseli. La grile daca citesti materia (atentie - no o inveti) treci fara prea mari probleme. Nu sunt grile cu chichite (poate doar vreo 2,3). Pe cand la scris trebuie sa scri cam tot ce zice la carte (pentru ca e pe barem) si nici nu prea ai timp. Eu iti spun ca daca te pregatesti pentru sinteza nu o sa ai nici o problema la grile. Si iti mai recomand ca nu pierzi timpul facand grile. Daca inveti dupa cartile agreate nu vei avea probleme.
imi puteti spune si mie (avand in vedere faptul ca am inteles ca V.Cioabanu nu va mai scoate un nou curs de procedura civila) care este cel mai bun curs aflat pe piata in momentul asta? (autor si (sau) editura)
thanx
apropo, v-ati apucat de invatat pt examenul de la anul?
eu da, asa ca nu mai stati pe ganduri ca trece timpul
thanx
apropo, v-ati apucat de invatat pt examenul de la anul?
eu da, asa ca nu mai stati pe ganduri ca trece timpul
eu am inceput sa invat de pe sintezele pt licenta- Boroi si Ciobanu, care sunt mai greoaie, dar mi se par mai bune decat tratatul lui ciobanu, care nu spune prea multe la unele chestii (vezi pt comparatie cum e tratata interventia voluntara la Ciobanu- 1 pag max- si cum e in sinteze...). Problema e ca nu stiu daca in sinteze e toata materia...inca nu am verificat, dar cred ca nu e...doar sunt sinteze
oricum, eu am auzit ca Ciobanu va scoate un tratat nou prin Ianuarie

oricum, eu am auzit ca Ciobanu va scoate un tratat nou prin Ianuarie
1. cartea lu ciobanu se gaseste pe la doamnei , kogalniceanu , boteanu ; tino fotocopiezi si inveti dupa ea si dupa cod ca snau mai schimbat treburile .fanfanlatulipe wrote:imi puteti spune si mie (avand in vedere faptul ca am inteles ca V.Cioabanu nu va mai scoate un nou curs de procedura civila) care este cel mai bun curs aflat pe piata in momentul asta? (autor si (sau) editura)
2. 100 % deleanu .
dintre contemporani mai publica magureanu les boroi , asta ca sani zic pnaia demni de luat in seama . in ceea ce ma priveste inam enumerat in ordinea calitatii discursului
eu cred ca sinteza e cea care da batai de cap. poate si pentru ca ma trecut de grile si am picat sinteza...dar se corecteaza cu subiectivitate la sinteza. mi s-a parut ca si grila de anul asta ar fi putut primi interpretari diverse. ce am invatat eu din grile e ca sunt strict facute pe carte si ca nu trebuie sa te gandesti prea mult la raspunsuri, sa le intorci pe toate partile...