Lipsa posibilitati financiare pentru plata onorariu expert
Lipsa posibilitati financiare pentru plata onorariu expert
Intr-un litigiu civil, instanta de recurs a casat hotararea primei instante pe motiv ca nu s-a efectuat expertiza, desi ar fi fost absolut necesara pentru solutionarea corecta a litigiului dintre parti.
S-a dispus trimiterea spre rejudecare la aceeasi instanta.
La primul termen, partile arata ca nu pot plati expertiza pentru ca nu au posibilitati financiare si fac dovada ca au pensii foarte mici.
Ce solutii exista pentru a se efectua totusi expertiza?
Credeti ca plateste MJ?
S-a dispus trimiterea spre rejudecare la aceeasi instanta.
La primul termen, partile arata ca nu pot plati expertiza pentru ca nu au posibilitati financiare si fac dovada ca au pensii foarte mici.
Ce solutii exista pentru a se efectua totusi expertiza?
Credeti ca plateste MJ?
pe expertiza medico-legala in penal stiu sigur ca se poate sa dispui plata din fondurile MJ. In civil insa nu stiu daca se poate si de fapt cred ca nu.
doar sa aplici prin analogie dispozitiile de la asistenta judiciara desi acolo se spune clar ce inseamna asistenta judiciara si nu poti intinde de text ca de elastic.
Imi pare ca in astfel de cazuri esti legat de maini si de picioare.
Si de hotararea din recurs
doar sa aplici prin analogie dispozitiile de la asistenta judiciara desi acolo se spune clar ce inseamna asistenta judiciara si nu poti intinde de text ca de elastic.
Imi pare ca in astfel de cazuri esti legat de maini si de picioare.
Si de hotararea din recurs
Da, ma refer numai la civil.
Daca s-ar respinge actiunea pentru ca nu s-a putut efectua expertiza, este clar ca nu am avea o judecata echitabila.
Parerea mea este ca MJ trebuie sa suporte aceste cheltuieli pentru ca altfel, ce rost ar mai avea asistenta aia gratuita?
Care ar fi insa proceduar de urmat?
Daca s-ar respinge actiunea pentru ca nu s-a putut efectua expertiza, este clar ca nu am avea o judecata echitabila.
Parerea mea este ca MJ trebuie sa suporte aceste cheltuieli pentru ca altfel, ce rost ar mai avea asistenta aia gratuita?
Care ar fi insa proceduar de urmat?
Atto, poate nu-i vina ei si nu vreau sa fiu cinica, dar daca nu ai bani nu comanzi. Poate ca nu a "comandat " ea expertiza dar ei ii foloseste( sau nu ) si trebuie sa o plateasca.attorneyatlaw wrote:Ma insel eu sau articolul asta indicat de tine cuprinde sintagma "din vina partii"?AHO wrote:155 indice 1 c. pr. civ.
E corect sa apreciem ca partea e saraca lipita pamantului din vina ei.?
Eu sunt de parere ca nu
Sunt de acord cu tine ca ar trebui sa existe niste fonduri pentru asemnenea situatii dar in prezent nu sunt . In atare situatie cred ca nu-i de vina nici judecatorul sesizat cu aceasta cauza.
Sunt situatii mai grave, la inregistrarea ulterioara a nasterii de unde iei bani ptr. expertiza ptr. stabilirea prezumtiva a varstei minorului, care nu-i vinovat nici atat ca nu are bani?
Eu nu am spus ca nu-i vid de legislatie in ce priveste accesul la justitie, eu am oferit o alternativa convenabila celui ce judeca