program angajata insarcinata

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
croc

program angajata insarcinata

Post by croc » 25 Nov 2004, 14:51

ca angajator, sunt obligat sa fiu de acord cu cererea de program redus (6 ore) pe care angajata insarcinata a facut-o?
sau pot sa o trimit in concediu daca nu mai face fata ?
nu imi convine cererea ei pentru ca am nevoie de full time, si nu gasesc pe nimeni care sa munceasca cu jumatate de norma astfel incat sa completez jumatatea ei;

norocel

Post by norocel » 25 Nov 2004, 15:55

De ce sa aiba program de 6 ore, are recomandare medicala ?

croc

Post by croc » 25 Nov 2004, 16:59

nu stiu inca, dar nu cred ca este asta o problema; face rost;
problema este daca sunt obligat sa o tin asa in 6 ore, sau pot sa o trimit acasa sa nasca pe banii statului si eu sa-mi vad de treaba cu alt om;

minodora

Post by minodora » 25 Nov 2004, 17:46

Vezi ca la un moment dat s-a dat o ordonanta de guvern 96/2003 cu privire la protectia maternitatii la locurile de munca. Nu am timp acum sa vad eventuale modificari.

elis

Post by elis » 26 Nov 2004, 10:54

croc wrote:nu stiu inca, dar nu cred ca este asta o problema; face rost;
problema este daca sunt obligat sa o tin asa in 6 ore, sau pot sa o trimit acasa sa nasca pe banii statului si eu sa-mi vad de treaba cu alt om;
Este in perioada in care ar trebui sa fie in concediu prenatal?

croc

Post by croc » 26 Nov 2004, 17:53

nu, nu este;

elis

Post by elis » 27 Nov 2004, 12:07

Nu am pretentia ca as stapani bine problema dar logic mi se pare ca daca femeia este insarcinata si are recomandare de la medic pentru program redus si nu este in perioada in care ar trebui sa fie in concediu prenatal, atunci va trebui sa o tii si sa-i oferi conditii corespunzatoare de lucru.
Asta este!

pavel

Post by pavel » 27 Nov 2004, 20:08

Poti afla un raspuns la intrebarea ta consultand, asa cum de altfel ti-a fost sugerat, OG nr.96/2003 cu privire la protectia maternitatii la locurile de munca. Aceasta a fost aprobata cu modificari prin Legea nr.25/2004

norocel

Post by norocel » 28 Nov 2004, 10:51

Cu siguranta a consultat legea dar nu cred ca a gasit un raspuns clar si de asta ne dam noi acum cu parerea.
Eu zic ca n-ai ce sa faci si trebuie sa-i accepti cererea daca are recomandare medicala.

croc

Post by croc » 28 Nov 2004, 11:05

va multumesc;

Post Reply