Asociatie de bunã voie sau Vrei nu vrei bea Grigorie aghiazm

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
olivern

Asociatie de bunã voie sau Vrei nu vrei bea Grigorie aghiazm

Post by olivern » 21 Nov 2004, 00:36

A venit iarna dragutza... iar ne fura la caldura,
Si la apa asisdrea... ca nu stie nimenea.

Apropo ... cine poate sa confirme ca este membru legal al vreunei Asociatii de proprietari (din cei ce locuiesc la bloc).
Pun aceasta intrebare, pentru ca in urma unor, impuneri abuzive la plata unor cantitati greu de dovedit, am refuzat plata intretinerii catre asociatia care pretinde ca are drepturi asupra voinsei mele. Instantele care s-au pronuntat nici nu verifica ori trec cu vederea Acordul de asociere si statutul respectivelor asociatii. Cum poate un judecator, care dupa "canoanele" procedurale ar trebui ca din oficiu sa verifice aceste raporturi juridice si economice.
Daca va intereseaza subiectul, pot veni cu noi lamuriri, cu acte si fapte.
de mai bine de trei ani studiez fenomenul . Consider ca acest fenomen este deosebit de nociv, nu numai pentru cei direct afectati, dar si ca fenomen juridic si economic

Va astept pe subiect.

elis

Post by elis » 21 Nov 2004, 09:22

Nu stiu ce intelegi prin membru legal, dar eu stiu ca majoritatea asociatiilor de locatari s-au transformat in asociatii de proprietari si functioneaza legal (sau asa cred eu).
Sigur ca ma intereseaza daca ai descoperit ceva care pare in regula dar nu este, asa ca revin-o cu amanunte!

olivern

Post by olivern » 21 Nov 2004, 14:32

Stimate mare maestru
In acceptiunea L 114/1996, 141/ 1997, HG 1275/2000, HG 400/2003, asocierea proprietarilor din comdominii se face la initiativa acestora. Hotarirea de asociere, se evidentiaza intr-un proces verbal al Adunarii Generale, care obligatoriu trebuie confirmat prin semnatura a cel putin jumatate plus unu din proprietari.
Speta la care ma refer, Procesul verbal al hotararii de asociere contine doar 9
semnaturi din 524 proprietari. In continutul PV respectiv, este omis numarul proprietarilor prezenti, discutii despre statut, acord de asociere. Dupa o perioada de circa un an respectivii reprezentanti ai asociatiei de locatari ( acele asociatii de tip CAP) se prezinta la un notar cu acel PV, care le intocmette un PV sinteza dar cu un alt continut decat originalul. Contrar prevederilor legale (care spun ca se prezinta PV de AG in doua exemolare originale la circumscriptia financiara,Statutul si Acordul de asociere, unde Judecatorul delegat le acorda personalitate juridica, cu niste prevederi statutare demne de cartea recordurilor, Drepturile proprietarilor, fiind conditionate si trunchiate, Drepturile AG de a lua hotarari sunt transferate comitetului, Salariile si indemnizatiile fiind fixate la 3-4 SME . Acest SME insemnind in unele exemplare salariul mediu pe economie, iar dupa inceperea litigiului cu subsemnatul prin instantele Craiovene se modifica si in exemplarul ae care mi-l arata respectiva notara, apare o adnotare grosolana cu explicatia ca SME este salariul minim pe economie. Oricum ar fi este greu de crezut ca la o AG vreun locatar ar fi votat un asemenea salariu pentru administrator, care prin calcul rezulta ca ar fi mai mare decat al unui judecator.
Cu toate acestea, procurorii Parchetului de pe langa Jud. conchid ca nu s-a comis nici un fals.
Alta nazbatii ale acestor reprezentanti ai asociatilor fara consimtamint scris, este si modul de impunere a cheltuielilor, care avantajaza pe unii si discrimineaza pe altii. Controalele efectuate de Org. de control al primariei, omit cu nonsalanta aceste infractiuni de inselaciune ( pretul comunicat de regia de apa este de 13385 lei/mc, iar ei ampun la plata de la 14000 la 18000 lei/ mc). Definitia data de lege acestor asoc spune ca reprezinta interesele comune ale propreitarilor. Consumul propriu determinat cu instrumente de masura omologate mai este cumva consum propriu?

Revin

olivern

Post by olivern » 22 Nov 2004, 23:51

Interesul pe care nu l-a trezit acest subiect, nici macar "profesionistilor" ce stau la bloc si habar n-au in ce consta plata, intretinerii, de ce se ingrasa unii directori ca si administratorii de "bloace", de ce dezinteresul organelor de asa zise controale, cf. O.PSD 85/2003, prin care acte si fapte comerciale, dar care par necomerciale, sunt ocolite a se controla de alte organe, denota clar gradul de cultura juridica, economica si mai ales bun simt al vostru al romanilor. Angajez avocat din strainatate sau ma reprezint singur in instante.
Va rog sa stergeti contul meu.

wittmann

Post by wittmann » 23 Nov 2004, 18:08

asa sa faci!

sofia

Post by sofia » 24 Nov 2004, 12:56

olivern wrote:denota clar gradul de cultura juridica, economica si mai ales bun simt al vostru al romanilor. Angajez avocat din strainatate sau ma reprezint singur in instante.
Va rog sa stergeti contul meu.

Da suparat mai esti frate pentru ca nu ti s-a acordat atentie.
Cu atitudinea asta ai grija insa ca s-ar putea sa ai numai tu de pierdut.
Ce faci daca te superi pe chirurgi, te oprezi singur ?

virtual

Post by virtual » 25 Nov 2004, 16:52

Hai ca e buna gluma Sofia...:)))

Intr-adevar, vrei nu vrei, dar nu te poti izola de ceilalti, chit ca ai dreptate.
Mai ales intr-un bloc ca cele in care mai toti dintre noi locuim...

Post Reply