angajament de plata

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
sofia

angajament de plata

Post by sofia » 25 Nov 2004, 14:37

Un angajament de plata obtinut anterior intrarii in vigoare a actualului cod al muncii credeti ca mai constituie titlu executoriu sau pentru a retine suma datorata angajatorul ar trebui totusi sa obtina hotarare judecatoreasca ?

croc

Post by croc » 25 Nov 2004, 14:42

este sigur;
am eu asa ceva, am cerut investirea la instanta si mi-a refuzat-o (este un curent acum) pentru ca este prin el insusi titlu executoriu astfel ca nu mai are nevoie de investire;
pe aceleasi motive mi s-au respins si investiri de contracte de leasing, din aceasta cauza am spus ca este un curent!

sofia

Post by sofia » 25 Nov 2004, 14:48

Multumesc Croc, aveam dubii si am vrut sa mai aud o parere.

croc

Post by croc » 25 Nov 2004, 14:59

poti incerca tot asa o investire;
nu costa mult, (34.000) dureaza putin (1 sapt) si ai o confirmare, in caz ca iti face probleme;
vezi insa ca eu nu mi-am pus problema retinerii din salariu pentru ca nu mai este angajatul meu;
nu am codul muncii infata dan parca spune ca trebuie hot. judecatoreasca in special si nu titlu executoriu in general;
in acest caz ma gandesc asa:
sa faci cerere de investire; instanta o refuza ca este deja titlu; te duci la executor si-i pui poprire pe salariul pe care-l ia de la tine; ca sa nu incalci totusi noul cod cu privire la faptul ca tu ai titlu, dan nu este o hotarare judecatoreasca; ce zici?
s-ar putea sa exagerez dar sunt patita rau de cand mi-au anulat o decizie pentru ca nu am indeplinit o obligatie care reiesea din interpretarea in extenso a unui articol din codul muncii!!

norocel

Post by norocel » 25 Nov 2004, 16:06

Clar ca buna ziua, este titlu executoriu si daca faci cerere de chemare in judecata o sa ti-o respinga ca inadmisibila.

croc

Post by croc » 25 Nov 2004, 17:05

eu imi pun problema daca poate sa-i retina din salariu in baza acelui angajament;

elis

Post by elis » 26 Nov 2004, 11:01

Cred ca poate retine banii pentru ca la data cand a fost dat angajamentul de plata constituia titlu executoriu.

Post Reply