exceptia tardivitatii actiunii

Discutii privind procedura civila
lex68

exceptia tardivitatii actiunii

Post by lex68 » 26 Sep 2006, 13:12

pana la ce moment ,in fata instantei de fond,se poate ridica exceptia tardivitatii actiunii?se poate si dupa admiterii in principiu a probatoriilor?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2006, 09:01

cum e aia actiune tardiva?

Samurai

Post by Samurai » 27 Sep 2006, 09:49

Cred ca s-a referit la prescriptzie. Se ridica oricand exceptzia.

lex68

Post by lex68 » 27 Sep 2006, 16:27

fara indoiala ca era vorba de prescriptia ei............

bog28

Post by bog28 » 27 Sep 2006, 18:32

fara indoiala ca se poate invoca oricand... :grin:

leustean

Post by leustean » 28 Sep 2006, 07:54

fara indoiala ca si terminologia este nu importanta, ci esentiala (mai ales intre juristi)...
fara terminologie, simt asa...ca nu am aer...
auzi tu : exceptia tardivitatii actiunii...

lex68

Post by lex68 » 28 Sep 2006, 15:57

dragul meu "leustean" iti pot indica numeroase decizii ale instantelor superioare ( sper ca pe asta o intelegi) in care apare exact inclusiv aceasta formulare,dar cum pari strain de subiect consider ca nu merita pierderea de timp.sunt convins ca poti face si lucruri mai bune. :!:

Samurai

Post by Samurai » 28 Sep 2006, 16:46

Asa este lex68. Dar ia-l mai incet pe patrunjel. E de la rubrica incepatori.

leustean

Post by leustean » 28 Sep 2006, 19:22

Care instante? Acelea "care este"? ...
Beleiu, pe "instantele" acelea le pica in primul an de facultate pentru o astfel de formulare.
Asa "vesel" si neatent cum umbla el (Dumnezeu sa-l odihneasca!), nu statea la discutii cand era vorba de limbaj juridic si calitatea acestuia.
Iar Boroi le-ar fi picat si in anul 1, si in anul 4 (la examenul de Procedura Civila, in amintirea gafei din anul 1, pe care ar fi fost incapabil sa o uite).
Nu iti mai spun ce parere ar fi avut Mihai Lucian, Francisc Deak (fie-i tarana usoara), pentru ca ai sa-mi bagi sub nas din nou formularea instantei.
Depinde ce alegi : formularea instantelor (repet:"care este") sau literatura de specialitate, cu limbajul sau juridic de o desavarsita acuratete.
Aici, pe forum se presupune ca graiesc juristii, asa incat trebuie sa avem avem pretentii.
Pentru lectii de drept insa, ti-l recomand pe Samurai, el e avansat...

jojo

Post by jojo » 28 Sep 2006, 19:58

leustean wrote:Pentru lectii de drept insa, ti-l recomand pe Samurai, el e avansat...
Eeee avansat...putzin spus!
Izvor de drept domle. :mrgreen:

Samurai

Post by Samurai » 28 Sep 2006, 20:42

Jojonel te-a suparat nenea comisarul?

leustean

Post by leustean » 28 Sep 2006, 21:04

Jojina, ai un avatar de mor de ras...

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 28 Sep 2006, 21:18

@lex;
Eu imi pierd de ceva vreme timpul citind practica instantelor mai mari sau mai mici (ca poate ma inteleptesc) si de exceptia asta a tardivitatii actiunii nu am auzit ca de aia te intrebam.
Exista o exceptie de tardivitate pe la plangerea contraventionala (da acolo termenul ala de 15 zile e de decadere nu de prescritie) si la plangerea formulata impotriva actelor de control si impunere in contenciosul administrativ fiscal dar aia e exceptie de tardivitate a formularii plangerii.
Si ar mai fii una prin penal pe la plangerile prealabile. Tot a formularii plangerii. (de tardivitate zic)
Din exprimarea ta confuza insa nu am inteles la care din astea multe te referi, toate fiind, pana la urma, actiuni in felul lor.
Chestia e ca nu se confunda tardivitatea cu prescriptia niciodata, tardivitatea fiind sanctiune ce se aplica in caz de nerespectare a termenelor de decadere si zic ca e bine sa facem cuvenita distinctie.
Si sa citim, din vreme in vreme, cate o carte, ceva.
Merge si pe internet. :lol:

Samurai

Post by Samurai » 28 Sep 2006, 21:49

@AttorneuatlawCa tot veni vorba de citit de pe internet, ia de aci http://spete.avocatura.com/speta.php?pid=3765 Si sunt o multzime. Suntetzi pe site-ul acesta de o groaza de timp si nici nu atzi vazut ce practica bogata are stocata.
Bine ca nu esti judecator si esti avocat. Cine te alege si-o face singur cu mana lui.

leustean

Post by leustean » 29 Sep 2006, 07:14

Samurai wrote:@Attorneuatlaw
Bine ca nu esti judecator si esti avocat. Cine te alege si-o face singur cu mana lui.
:-D :-D :-D
si mai spunea ca e avansat pe forum... :-D

Post Reply