Contract de munca contingent

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
rosia_montana

Contract de munca contingent

Post by rosia_montana » 20 Sep 2006, 15:59

Am si eu o intrebare: ce inseamna contract de munca "contingent"?

(Datorita acestei intrebari am inteles inca odata utilitatea clonelor :oops: :-P )

ochiul_public

Post by ochiul_public » 20 Sep 2006, 16:58

contingent = necesar

rosia_montana

Post by rosia_montana » 21 Sep 2006, 06:08

Da, merci :)

Asa, ca o completare, copy paste din DEX

CONTINGÉNT, contingente, s.n., adj. I. 1. S.n. Totalitatea cetatenilor nascuti in acelasi an si luati in evidenta comisariatelor militare; p. ext. anul recrutarii; leat. 2. Grup de oameni avand o compozitie omogena. 3. (Inv.) Contributie. 4. Plafon cantitativ pana la nivelul caruia se limita de catre unele guverne importul sau exportul unor marfuri din sau in alte tari. II. Adj. Care poate sa fie sau sa nu fie, sa se intample sau sa nu se intample; intamplator, accidental. [Var.: contigent s.n.] - Din fr. contingent, lat. contingens, -ntis.
Trimis de Iris, 20/05/2004. Sursa: DEX n98

--------------------------------------------------------------------------------

CONTINGÉNT s. (MIL.) (pop.) leat. (Ce ~ esti?)
Trimis de siveco, 04/08/2004. Sursa: Sinonime

--------------------------------------------------------------------------------

CONTINGÉNT adj. v. accidental, incidental, intamplator, ocazional, sporadic.
Trimis de siveco, 04/08/2004. Sursa: Sinonime

contingent adj. m., pl. contingenti; f. sg. contingenta, pl. contingente
Trimis de siveco, 10/08/2004. Sursa: Dictionar ortografic

contingent s. n., pl. contingente
Trimis de siveco, 10/08/2004. Sursa: Dictionar ortografic

CONTINGÉN//T2 ~ta (~ti, ~te) rar Care se produc printr-o intamplare; caracterizat prin realizare imprevizibila; accidental; intamplator. /nfr. contingent, lat. contingens, ~ntis
Trimis de siveco, 21/08/2004. Sursa: NODEX

CONTINGÉNT1 ~e n. 1) Totalitate de persoane nascute in acelasi an si luate la evidenta comisariatelor militare. 2) Efectiv de recruti incorporati in acelasi an pentru serviciul militar. 3) An de recrutare; leat. 4) Grup omogen de persoane. /nfr. contingent, lat. contingens, ~ntis
Trimis de siveco, 21/08/2004. Sursa: NODEX

CONTINGÉNT, -A adj. Care poate sa se produca, sa vina din intamplare; care poate sa se produca sau nu; intamplator, fortuit. // s.n. 1. Totalitatea tinerilor incorporati in acelasi an in serviciul militar. 2. Grup omogen de oameni. 3. Cantitate maxima de marfuri care poate fi importata sau exportata intr-o anumita perioada. [Var. contigent s.n. / n fr. contingent, cf. lat. contingens - care vine din intamplare].
Trimis de LauraGellner, 03/01/2005. Sursa: DN

Intrebarile mele sunt: de ce este sau trebuie sa fie un contract de munca contingent? De ce poarta aceasta denumire? Ce il diferentiaza de un contract de munca obisnuit?

aho

Post by aho » 21 Sep 2006, 08:14

nu sunt sigura si poate ar trebui sa-mi fac o clona, dar cred totusi ca notiunea "contract de munca contingent " are in vedere un fel de contract colectiv ptr. mm (contingent) persoane si este uzitat cand se recruteaza f.de munca in strainate, dar ar putea fi si alte situatii.
si fara sa fiu rea, cred ca nu pot fi sinonime contingent si necesar .

sa zica Kinga :cafea:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 21 Sep 2006, 08:24

merci aho :cafea:

din explorarile pe net, cam asta am dedus si eu, ma gandeam ca ati intalnit voi si in practica

asta e denumirea unui contract incheiat intre o prietena (angajat) si o multinationala (angajator), mi-l aduce azi sa il si citesc. dar am intrebat-o daca prevede respectivul contract ceva de munca in strainatate sau asa ceva, si a zis nu. om vide :)

aho

Post by aho » 21 Sep 2006, 08:30

cred ca se are in vedere recrutarea de personal pentru o anumita munca /activitate dar obiceiun e cel cu munca la capsuni = in strainatate :|

maxxim

Post by maxxim » 21 Sep 2006, 09:12

exista o procedura de repartizare de contingent .... pentru Germania

http://www.omfm.ro/dms/detaliu_articol.php?recordID=11

Post Reply