Discutii privind Dreptul Penal
-
tantza
am urmtatoarea situatie:
doua persoane se bat intre ele: A face plangere direct la instanta pe lovire iar B la fel face plangere pe lovire dar la politie; luni este termen pt plangerea lui A, plangerea lui B nefiind inca ajunsa in fata instantei
intrebarea mea este daca luni sa cer amanare, eu reprezentand pe B, ca sa se dipuna adresa la politie pt inaintarea dosarului, in vederea conexarii ?
cum se procedeaza in practica?
-
luc4s
Pai ambele dosare trebuie sa ajunga la politie, dupa noile competente
Dupa cum se obisnuieste in cazurile astea, o sa se dea nup la ambele plangeri :)
-
AllyMcBeal
Nu cumva cauzele care sunt deja pe rolul instantelor vor continua sa se judece tot aici? Eu stiu ca legea procedurala nu retroactiveaza,ea dispune numai pentru viitor.
Asta doar daca nu cumva am omis eu sa citesc dispozitii speciale privind cauzele care prind tranzitia...
-
procuror
Cauzele care erau pe rolul instantelor la data de 7 sept.2006, raman sa se judece acolo, restul se trimit la organ sau procuror.
-
rox_alina
instanta va dispune scoaterea cauzei lui A de pe rol, in vederea trimiterii la organul de cercetare penala spre competenta solutionare. probabil ca acolo cei doi vor fi cercetati intr-un singur dosar in care vor avea dubla calitate.