DEX: oficial=.............. +care are caracter legal, care se conformeaza regulilor,legilor".
Avand in vedere cele de mai sus + regimul facturilor fiscale, sunt cu siguranta inscrisuri oficiale.
Facturi fiscale
cred ca am putea sa facem putin apel si la cunostiintele de drept civil.acolo se spune ca este inscris autentic acel inscri elaborat de un fuctionar public,sau in fata unei autoritati piblice,cu respectarea prevederilor legale si in vederea producerii de consecinte juridice.in grila de la inm e clar ca este inscris sub semnatura privata. 

Am inteles, raspunsul agreat la examene este fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Notiunile de inscris oficial si inscris autentic nu cred ca se suprapun.
Cod penal, art. 288. (3): Sunt asimilate cu inscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producatoare de consecinte juridice.
Facturile fiscale sunt inseriate si numerotate prin sistemul unic asigurat de Ministerul Finantelor Publice si Imprimeria Nationala. Datele atestate intr-o factura fiscala nu depasesc cadrul relatiilor "nepublice"?

Notiunile de inscris oficial si inscris autentic nu cred ca se suprapun.
Cod penal, art. 288. (3): Sunt asimilate cu inscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producatoare de consecinte juridice.
Facturile fiscale sunt inseriate si numerotate prin sistemul unic asigurat de Ministerul Finantelor Publice si Imprimeria Nationala. Datele atestate intr-o factura fiscala nu depasesc cadrul relatiilor "nepublice"?
.kristina m-ai inteles gresit.nu am pus semn egal intre inscris oficial si inscris autentic.primul putand avea o arie mai mare.am vrut doar sa prezint un posibil reper in analiza unor spete care pun problema inscrisurilor oficiale.codul penal fiind limitat in explicatii,iar parerile autorilor sunt diverse.