onorariu avocat

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
rosia_montana

onorariu avocat

Post by rosia_montana » 12 Sep 2006, 14:02

Cred ca s-a mai discutat asta pe forum dar nu gasesc topicul. :oops:

Pe scurt: am incheiat in contract de asistenta juridica intre noi, SRL si un avocat. Art. 3 prevedea: " Cheltuielile aferente activitatii susmentionate vor fi suportate de catre client, separat de plata onorariului." Si-mi venea avocatul cu o gramada de chitantute si bonulete, reprezentand contravaloarea copiilor xerox dupa actele la dosar, bonuri de benzina, etc. Pentru a evita incarcarea contabilitatii, decontari, acte si timp pierdut, am stabilit cu avocatul ca ii dam in plus o suma reprezentand media cheltuielilor solicitate in plus, am scos capitolul 3 din contract, am incheiat altul, si gata. Peste doua luni, imi vine avocatul, cu o mapa plina cu chitantute si chitantele :-x si-mi zice ca trebuie sa ii platim, ca cheltuielile astea se platesc separat. Pai zic, avem intelegere, avem contract. Ca nu, ca nu conteaza, ca astea se platesc separat.

Intrebarea mea este: ce "acopera" onorariul avocatului?
Tre sa ii platesc alea separat? :-x

Pelerinul

Post by Pelerinul » 12 Sep 2006, 14:07

De ce nu citesti in contract?
Daca doar ai scos acel pct.3 si nu ai prevazut expres ca acele cheltuieli se includ in onorariu esti buna de plata. Ceva cu mandantul care trebuie sa acopere cheltuielile pentru ducerea la indeplinire a mandatului efectuate de mandatar.

rosia_montana

Post by rosia_montana » 12 Sep 2006, 14:19

Am citit in contract. Nu am prevazut expres :-x

"Onorariu si cheltuieli:
1. Onorariul se fixeaza in cunatum de_____, cu urmatoarele esalonari ______.
2. Pentru situatiile care presupun deplasari in afara localitatii clientul se obliga sa suporte cheltuielile de deplasare.
3. - era ala cu cheltuielile suplimentare si l-am scos. "

Da is niste nimicuri ma, de genul: 25.000 copii xerox, 150.000 benzina, etc.

Pelerinul

Post by Pelerinul » 12 Sep 2006, 14:25

Nimic+nimic+nimic=o suma frumusica!!!
:-D

rosia_montana

Post by rosia_montana » 12 Sep 2006, 14:27

Da mai, dar i-am marit onorariul cu respectiva suma.

denominatus

Post by denominatus » 12 Sep 2006, 15:15

Spune-i asa...

O, domnul avocat, dar bineinteles, nu e nici o problema, astea sunt maruntisuri, treceti a casierie, imediat va fac hartiuta...

Daca nu mai tineti minte ca am facut un gentleman agreement referitor la cheltuielile acestea si am hotarat sa le includem forfetar in onorriu, imi e teama ca ... nu va mai putem angaja si pe viitor. E chestie de atitudine, de respect si de ... memorie.

Si da-l out afara.

Yran

Post by Yran » 12 Sep 2006, 15:36

Intr-adevar, onorariul reprezinta contravaloarea muncii (intelectuale) prestate de avocat. Celelalte cheltuieli efectuate de avocat in interesul clientului (copii xerox, ciocolata +flori la grefiere s.a) le suporta avocatul....cu placere. Insa si clientul le poate suporta atunci cand avocatul isi trimite clientul sa le obtina pe barba lui. Eventual, avocatul poate da un telefon acolo unde trebuie pt. ca omul sa nu stea la rand.Sa zicem ca pretul impulsurilor telefonice este inclus in onorariu.

rosia_montana

Post by rosia_montana » 12 Sep 2006, 15:37

Mda, cum plec in concediu se duce firma de rapa :mrgreen: Sefu i-a dat lui sa isi faca contractul ca doar de aia il plateste, si l-a semnat, ca doar oameni suntem, nea Cornele.

@Deno
Ceea ce am si facut, plus ca avand o zi "minunata" azi, i-am explicat foarte grafic si neaos ce sa faca cu chitantele. (Bine, au cantarit si unele "atecedente", dar oricum.....)

@Yran-il platesc pt aceste servicii, de asistenta/reprezentare juridica, cu TOT ce include ele, mi se pare normal sa fie asa. Inca am avut grija sa includ in onorariu si o suma care sa acopere ciocolatele, floricele, etc, sa nu zica omu ca e in paguba.

Ma, lucram cu mai multi avocati, dar asta e singurul calic, care-mi vine cu bonuri de 15.000, etc. :-x Nici cu ceilalti nu am clauza cheltuielilor suplimentare, dar nici nu a cerut niciunul.

kinga

Post by kinga » 12 Sep 2006, 16:03

rosia_montana wrote:Mda, cum plec in concediu se duce firma de rapa :mrgreen: Sefu i-a dat lui sa isi faca contractul ca doar de aia il plateste, si l-a semnat, ca doar oameni suntem, nea Cornele.

Ma, lucram cu mai multi avocati, dar asta e singurul calic, care-mi vine cu bonuri de 15.000, etc. :-x Nici cu ceilalti nu am clauza cheltuielilor suplimentare, dar nici nu a cerut niciunul.
modesta mea.... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
si vorba lui Deno ...pai selecteaza si tu oleaca ..si pe asta trimite la plimbare..... veriga slaba ...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ioai ..sau ai si trimis deja??? scuze ..si io am o zi incantatoare.....

PS
da pentru ce va trebuie o colectie de avocati??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

rosia_montana

Post by rosia_montana » 13 Sep 2006, 07:38

kinga wrote:
rosia_montana wrote:Mda, cum plec in concediu se duce firma de rapa :mrgreen: Sefu i-a dat lui sa isi faca contractul ca doar de aia il plateste, si l-a semnat, ca doar oameni suntem, nea Cornele.

modesta mea.... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
si vorba lui Deno ...pai selecteaza si tu oleaca ..si pe asta trimite la plimbare..... veriga slaba ...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ioai ..sau ai si trimis deja??? scuze ..si io am o zi incantatoare.....

PS
da pentru ce va trebuie o colectie de avocati??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tu stii bine ca doar modestia imi intrece frumusetea si inteligenta :kiss: :grin:

avocatii sunt pentru toate firmele si punctele de lucru din tara..... o gramada :-|

luc4s

Post by luc4s » 25 Sep 2006, 17:19

Selecteaza si tu colaboratorii dintre avocatii de pe avocatura.
Sunt oameni de baza. :)

kinga

Post by kinga » 25 Sep 2006, 19:45

Luc4s wrote:Selecteaza si tu colaboratorii dintre avocatii de pe avocatura.
Sunt oameni de baza. :)

:-D :-D :-D :-D
Care este......

serafim

Post by serafim » 27 Sep 2006, 05:30

maaaaai Rosioara ia-ti soacra +prietenii si ai rezolvat !!!! ai o gramada de...juristi...daca vrei pastrez un intreg facturier pt. tine !!! :grin: :-D :-D :-D

Post Reply