Dar cum plangerea impotriva procesului verbal poate avea doar consecinta anularii sau nu a unui pv, si nicidecum stabilirea unei vinovatii a agentului...
Intelegi ce zic, nu?
Agentul constatator nu a constatat personal fapta
Atarna ce-i drept, doar ca in practica se ajunge uneori la situatii absurde pentru ca OG nr. 2/2001 are o redactare asa ambigua.Denominatus wrote:..Trebuie sa recunosti ca daca legea zice "constatarea se face de agent", asta atarna ceva-ceva in balanta.
Sigur ca sunt si situatii in care putem pleca de la prezumtia de nevinovatie a contravenientului si atunci PV nu mai are prea mare valoare daca nu exista nici un martor.
sunt multe situatii care cateodata frizeaza absurdul, sunt multe situatii in care legea e ambigua, fiindca nu prea poti sa prescrii moduri de comportament cand nu poti sa ai in vedere complexitatea vietii insesi, ca sa ma exprim asa, insa...
Edit: De-aia se interpreteaza legea, inclusiv folosind rationamentul reducerii la absurd
(-ul legii)
asta nu trebuie sa ne faca sa ne indoim de lege.
si pe lege tre sa judecam
cred ca de-aia, pe langa lege, s-a mai bagat si chestia aia cu constiinta judelui
... si parca mai era o chestie... formarea convingerii instantei???
(am zis-o la misto, nu-mi sariti in cap... dar cu un gram de adevar, constiinta judelui nu completeaza legea, nu e temei de drept, dar drept e ca din cand in cand ajuta?)

Edit: De-aia se interpreteaza legea, inclusiv folosind rationamentul reducerii la absurd

cred ca de-aia, pe langa lege, s-a mai bagat si chestia aia cu constiinta judelui

(am zis-o la misto, nu-mi sariti in cap... dar cu un gram de adevar, constiinta judelui nu completeaza legea, nu e temei de drept, dar drept e ca din cand in cand ajuta?)

Cine zice ca se indoieste?Denominatus wrote:.asta nu trebuie sa ne faca sa ne indoim de lege.
cred ca de-aia, pe langa lege, s-a mai bagat si chestia aia cu constiinta judelui... si parca mai era o chestie... formarea convingerii instantei???
![]()
![]()

Dar daca interpretezi legislatia interna in materie de contraventii prin prisma jurisprudentei CEDO se sperie agentii constatatori

Chestia care lipsea era ...lumina si intelepciunea magistratului.
Atto avea o vorba "luminile stinse ale magistatilor"

Stati asa, eu vorbesc serios, ca de obiceiDenominatus wrote:sunt multe situatii care cateodata frizeaza absurdul, sunt multe situatii in care legea e ambigua, fiindca nu prea poti sa prescrii moduri de comportament cand nu poti sa ai in vedere complexitatea vietii insesi, ca sa ma exprim asa, insa...
Edit: De-aia se interpreteaza legea, inclusiv folosind rationamentul reducerii la absurd(-ul legii)
![]()
![]()
![]()
cred ca de-aia, pe langa lege, s-a mai bagat si chestia aia cu constiinta judelui... si parca mai era o chestie... formarea convingerii instantei???
![]()
![]()

Din Codul de procedura penala, art. 63 alin. 2, s-a renuntat la "convingere" si "constiinta", prin Legea 281/2003.