Agentul constatator nu a constatat personal fapta

Discutii privind Contenciosul Administrativ
denominatus

Post by denominatus » 03 Sep 2006, 11:26

Dar cum plangerea impotriva procesului verbal poate avea doar consecinta anularii sau nu a unui pv, si nicidecum stabilirea unei vinovatii a agentului...
Intelegi ce zic, nu?

norocel

Post by norocel » 03 Sep 2006, 11:37

Denominatus wrote:..Trebuie sa recunosti ca daca legea zice "constatarea se face de agent", asta atarna ceva-ceva in balanta.
Atarna ce-i drept, doar ca in practica se ajunge uneori la situatii absurde pentru ca OG nr. 2/2001 are o redactare asa ambigua.
Sigur ca sunt si situatii in care putem pleca de la prezumtia de nevinovatie a contravenientului si atunci PV nu mai are prea mare valoare daca nu exista nici un martor.

denominatus

Post by denominatus » 03 Sep 2006, 11:45

sunt multe situatii care cateodata frizeaza absurdul, sunt multe situatii in care legea e ambigua, fiindca nu prea poti sa prescrii moduri de comportament cand nu poti sa ai in vedere complexitatea vietii insesi, ca sa ma exprim asa, insa...
Edit: De-aia se interpreteaza legea, inclusiv folosind rationamentul reducerii la absurd :-D (-ul legii) :-D :-D :-D

asta nu trebuie sa ne faca sa ne indoim de lege.
si pe lege tre sa judecam
cred ca de-aia, pe langa lege, s-a mai bagat si chestia aia cu constiinta judelui :-P ... si parca mai era o chestie... formarea convingerii instantei???
(am zis-o la misto, nu-mi sariti in cap... dar cu un gram de adevar, constiinta judelui nu completeaza legea, nu e temei de drept, dar drept e ca din cand in cand ajuta?)

:-D :-D :-D

norocel

Post by norocel » 03 Sep 2006, 11:58

Denominatus wrote:.asta nu trebuie sa ne faca sa ne indoim de lege.
cred ca de-aia, pe langa lege, s-a mai bagat si chestia aia cu constiinta judelui :-P ... si parca mai era o chestie... formarea convingerii instantei???
(am zis-o la misto, nu-mi sariti in cap... dar cu un gram de adevar, constiinta judelui nu completeaza legea, nu e temei de drept, dar drept e ca din cand in cand ajuta?)

Cine zice ca se indoieste? :mrgreen:
Dar daca interpretezi legislatia interna in materie de contraventii prin prisma jurisprudentei CEDO se sperie agentii constatatori :mrgreen: :-D :-D

Chestia care lipsea era ...lumina si intelepciunea magistratului.
Atto avea o vorba "luminile stinse ale magistatilor" :-D :-D :-D

krisstina

Post by krisstina » 03 Sep 2006, 12:16

Denominatus wrote:sunt multe situatii care cateodata frizeaza absurdul, sunt multe situatii in care legea e ambigua, fiindca nu prea poti sa prescrii moduri de comportament cand nu poti sa ai in vedere complexitatea vietii insesi, ca sa ma exprim asa, insa...
Edit: De-aia se interpreteaza legea, inclusiv folosind rationamentul reducerii la absurd :-D (-ul legii) :-D :-D :-D

asta nu trebuie sa ne faca sa ne indoim de lege.

Stati asa, eu vorbesc serios, ca de obicei :mrgreen: .

Din Codul de procedura penala, art. 63 alin. 2, s-a renuntat la "convingere" si "constiinta", prin Legea 281/2003.

denominatus

Post by denominatus » 03 Sep 2006, 12:26

Iata deci ca avea dreptate atto... acum prin lege s-au stins luminile :-D :-D :-D

norocel

Post by norocel » 03 Sep 2006, 12:42

Nu s-au stins, doar au devenit mai discrete, sa nu orbeasca justitiabili. :mrgreen:

denominatus

Post by denominatus » 03 Sep 2006, 13:01

Daaaaaa :mrgreen: S-a dat ordin la camuflaj. :-D de-acum luminile sunt undercover, ilegaliste, .. :-D
Purtatorul luminilor, de va fi gasit, va fi crancen pedepsit si i se va lua ... lumina.
Problema e... cu sau fara procest verbal??? :-D :-D :-D

Auguri.

Post Reply