INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
-
no_name
mariuca wrote:Auzi mai fara nume daca te-ai suparat lasn ca-ti trece ..nu am vrut sa fiu rea insa mi s-a parut ca .......faci misto

ca sa incheiem discutia si sa fie clar, treaba cu term de 6 luni sta cam asa:
1.In termenul de 6 luni de la deces despre care vorbesti, mostenitorii trebuie sa-si manifeste optiunea succesorala. Succesiunea se poate dezbate oricand.
2.termenul de sase luni nu reprezinta un impediment in conditiile in care se probeaza acte din care rezulta acceptarea tacita (folosirea bunurilor din masa succesorala)
3.Optiunea poate fi exprimata expres sau tacit (se folosesc bunurile succesorale, se instraineaza bunuri din masa succesorala, se platesc impozite etc).
Foarte rar, cand nimeni nu-si manifesta expres sau tacit vointa de a accepta succesiunea atunci se elibereaza certificat de vacanta succesorala si mostenitor este statul.
-
LexLegis
Ok.In mare can asta stiam si eu...numai ca am vrutsa aud si parerea voastra!Da hai sa mai adaug ceva:de fapt mostenirea asta consta in 2 apartamente cumparate pe vremea cand traia sotul.In unul din ele sta fiica si in unul mama, dar cel al fiicei nu e trecut pe numele ei...Se considera la ambele pers ca au acceptat tacit mostenirea??(pt ca ele la un notar nu s-au dus in termenul de 6 luni sa spuna clar da domle" accept mostenirea).De platit impozite nu stiu daca or fi platit da de locuit in ele locuiesc, platesc intretinere(la fiica e tot mama cea trecuta la intretinere - ca nume, ma refer..)
-
ofena
inculpatul i-a aplicat sotiei sale insarcinata in 3 luni lovituri cu o bata in zona abdominala ptr a o ajuta sa avorteze.intensitatea loviturilor a determinat rupturi ale organelor interne si au provocat moartea victimei.incadrarea?a)omor deosebit de grav;b)concurs ucidere din culpa cu avort;c)lovituri sau vat cauzatoare de moarte
Faptuitorul incuie victima intr-o camera frigorifica ptr a o impiedica sa mearga la o intalnire,iar victima a decedat.Incadrare?a)lipsire de libertate urmata de moartea victimei;b)ucidere din culpa;c)concurs omor cu lipsire de libertate
-
gavril
c)
a)
-
bobocu
la prima cred ca merge avort urnat de moartea victimei, deci niciun rasp.
la a doua de acord cu gavril

-
ofena
din pacate si ptr mine raspunsurile corecte sunt:a) si c)Sunt grile luate dintr-o culegere cu mai multi autori(c.mitrache,cioclei,bulai si altii)ori e greseala de tiparire sau n-am inteles nimic.
-
dasefx
la a doua problema eu as zice c) adica concurs intre omor si lipsire de libertate. am impresia ca rezultatul in acele conditii era inevitabil si acceptat de faptuitor(intentie indirecta)
-
krisstina
ofena wrote:1. inculpatul i-a aplicat sotiei sale insarcinata in 3 luni lovituri cu o bata in zona abdominala ptr a o ajuta sa avorteze.intensitatea loviturilor a determinat rupturi ale organelor interne si au provocat moartea victimei.incadrarea?a)omor deosebit de grav;b)concurs ucidere din culpa cu avort;c)lovituri sau vat cauzatoare de moarte
2. Faptuitorul incuie victima intr-o camera frigorifica ptr a o impiedica sa mearga la o intalnire,iar victima a decedat.Incadrare?a)lipsire de libertate urmata de moartea victimei;b)ucidere din culpa;c)concurs omor cu lipsire de libertate
1. omor deosebit de grav, cu intentie indirecta - din moment ce a lovit atat de intens incat a provocat rupturi ale organelor interne; femeia ar fi murit si daca nu era insarcinata.
2. Nu cred ca se poate concurs ideal la omor / lipsire de libertate, fiecare fiind infractiuni absorbante. Concurs real merge - o tine legata 3 zile si in a 4-a se decide sa o impuste.
Acum, depinde ce temperatura era in camera aia; daca erau minus 50 de grade C, e omor cu intentie indirecta.
-
jolie
vad ca va tineti de grile..... 8O ... ideea e ca trebuie stiute codurile perfect, pentru a rezolva grilele.... asta e..