io am inteles asa
primu termen=restul de ped.+ped de la evadare (se retine recidiva dar nu mai adaugi spor)
al doilea termen= ped pt infractiunea comisa in stare de evadare
primu si al doilea termen se contopesc dupa regulile de la recidiva postcondamnatorie si nu de la concurs
recidiva= dureri de cap...
Pas 1; e ok.gstefan5 wrote:Ar mai fi o varianta:
pasul 1- restul de pedeapsa contopit cu pedeapsa pentru prima infractiune postcondamnatorie (cu retinerea recidivei)= pedeapsa 1
pasul 2- restul de pedeapsa + pedeapsa pentru evadare contopite cu pedeapsa pentru infractiunea in stare de evadare (cu retinerea recidivei)= pedeapsa 2
pasul 3- pedeapsa 1 si pedeapsa 2 contopite dupa regula concursului de infractiuni
varianta asta mi se pare cea mai plauzibila, ce ziceti?
Pas 2; rest neexecutat pana la evadare din pedeapsa 1 pas 1 se contopeste cu pedeapsa stabilita pt. infractiunea savarsita in stare de evadare.
Pas 3; se aduna pedeapsa stabilita pt. infractiunea evadarii.
Dar Mitrache zice ca se va da eficienta mai intai regulilor de aplicare a pedepsei in caz de recidiva dupa care se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni.
1. se stabileste pedeapsa pentru fiecare infractiune in parte, mai putin evadarea.
2. se aplica pedeapsa cea mai grea + spor pana la 5 ani (concurs) = I
3. Restul de pedeapsa se cumuleaza cu pedeapsa pentru evadare = II
4. I+II + spor pana la 7 ani (recidiva)
8O 
1. se stabileste pedeapsa pentru fiecare infractiune in parte, mai putin evadarea.
2. se aplica pedeapsa cea mai grea + spor pana la 5 ani (concurs) = I
3. Restul de pedeapsa se cumuleaza cu pedeapsa pentru evadare = II
4. I+II + spor pana la 7 ani (recidiva)

Pai am gandit cam asa:
-avem 2 infractiuni distincte savarsite in stare de recidiva, a caror pedeapsa se calculeaza cam asa:
1- restul de pedeapsa (primul termen) contopit cu pedeapsa primei infractiuni (al doilea termen) +posibilitate de spor 7 ani
2- restul de pedeapsa + pedeapsa pentru evadare (primul termen) contopit cu pedeapsa pentru infractiunea in stare de evadare(al doilea termen) + posibilitate de spor 7 ani.
-avem asadar 2 pedepse pentru 2 infractiuni distincte, ambele comise in stare de recidiva postcondamnatorie. Cum le aplicam? Parerea mea este ca folosind regulile de la concursul de infractiuni si aici vine pasul 3 => se alege pedeapsa cea mai mare dintre 1 si 2 cu posibilitatea unui spor de pana la 5 ani.
Pare aiuristic, dar mi se pare cea mai corecta varianta.
-avem 2 infractiuni distincte savarsite in stare de recidiva, a caror pedeapsa se calculeaza cam asa:
1- restul de pedeapsa (primul termen) contopit cu pedeapsa primei infractiuni (al doilea termen) +posibilitate de spor 7 ani
2- restul de pedeapsa + pedeapsa pentru evadare (primul termen) contopit cu pedeapsa pentru infractiunea in stare de evadare(al doilea termen) + posibilitate de spor 7 ani.
-avem asadar 2 pedepse pentru 2 infractiuni distincte, ambele comise in stare de recidiva postcondamnatorie. Cum le aplicam? Parerea mea este ca folosind regulile de la concursul de infractiuni si aici vine pasul 3 => se alege pedeapsa cea mai mare dintre 1 si 2 cu posibilitatea unui spor de pana la 5 ani.
Pare aiuristic, dar mi se pare cea mai corecta varianta.