somatie plata taxa radio

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
misu

somatie plata taxa radio

Post by misu » 25 Aug 2006, 17:55

Firma mea a primit o somatie de plata pt. plata taxei radio restante de la niste recuperatori (birou juristi) pentru SRR Societatea Romana de Radio. Cuantumul era gresit , mult umflat , nexplicitat pe ani -apareau penalitati de cca 30% din suma datorata .
Am contactat direct SRR, mi-au recalculat datoriile si au ajuns in final la 1/4 din suma, care mi-a fost si facturata si pe care am platit-o. Nu au considerat amenda/penalitati- dar cine le decide? srr sau recuperatorii?
Se mai ia in considerare cuantumul de pe somatie?

Un alt aspect si mai interesant este ca am primit aceasta somatie direct in cutia postala a firmei , ca o scrisoare in plic lipit, plicul fiind stampilat cu sigla postei romane , dar adresa destinatarului(firmei mele) fiind incompleta(lipseau si nr. de bloc, de scara, de apt si partial gresita, resp. nr. sector)?poate posta sa aplice stampila ei pe o astfel de scrisoare care nu are adresa clar completa? este legal acest aspect? are posta un cod de practica?

siad

Post by siad » 26 Aug 2006, 15:35

In HG186 din feb 2003, taxele radio sunt foarte mari. Guvernul a revenit
asupra taxelor RTv, in august 2003, stabilind taxe mai mici prin HG.977 si HG.978. Electrica a facturat taxa radio la nivelul cel mai mare, pentru toti agentii economici, fara nci o diferentiere si fara sa revina asupra sumelor, fapt ce a dus la neachitarea respectivelor facturi. Acum se incearca recuperarea unor debite stabilite incorect.
In majoritatea cazurilor, cheltuielile judiciare vor fi mai mari decit sumele ce se vor recupera. Cine le va plati ? Electrica ? SRR ?

misu

se pledeaza gratuit in Romania pana la castigarea cauzei?

Post by misu » 27 Aug 2006, 15:40

Mandatarul creditorului SRR, URBAN si ASOC. trimite o suma pe somatie(fara detaliere, subliniez, compusa din suma datorata SRR , nu se precizeaza pana cand plus o suma penalitati)
- eu nu sint de acord cu ea, nu au cum sa ajunga la asa o suma pt. cca 30 luni;
firma mea a fost infiintata in a 2-a jumatate anului 2003, nu a avut activitate o perioada.
A tinut cont mandatarul de asta? Cum poate sa someze cu asa o baza lacunara? Cu cine o verific, cum o contest - cu mandatarul SRR sau cu SRR? SRR a admis ca era gresita, pe de alta parte aceasta somatie ne cere sa trimitem dovada platii (in cuantumul de pe somatie) mandatarului.
Daca rezolv problema cu SRR ce rol mai are mandatarul?Cine prevaleaza ca autoritate in astfel de cazuri?
un alt aspect e legat de faptul ca SRR , refacand suma datorata
mi-a incasat plata la un alt cuantum dar fara sa puna penalitati- este in regula acest lucru, cand mandatarul sau URBAN si ASOC. mentioneaza penalizari cf. dispozitii legale in vigoare.
multumesc celui care a raspuns, totusi cele de mai sus arata ca mai am nelamuriri.
:idea: exista nclass actionn in Romania, adica procese intentate in grup de o categorie lezata de persoane/entitati?

ATX2003

Post by ATX2003 » 28 Aug 2006, 21:32

daca ai rezolvat cu SRR atunci e ok. depune asta in instanta si termini cu Urban si asociatii. si apropo, ti s-a notificat cumva cesiunea de creanta? art.1393 ci.civ. eu am castigat o somatie de genul asta fara sa platesc nimic ci doar invocand art.1393 c.civ

misu

Post by misu » 30 Aug 2006, 14:55

Am primit doar o pagina A 4 (o fata) cu instiintarea de plata, bla, bla, mentionandu-se ca U&ASOC. sint mandatari ai creditorului SRR in baza acordului de lucru 80620/2005 avand ca obiect colectarea taxei radio datorata in baza obligatiei legale instituite prin lege de Parlamentul Romaniei - nimic altceva.

Post Reply