Eliberarea unei copii dupa fisa medicala

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
ioana_t

Eliberarea unei copii dupa fisa medicala

Post by ioana_t » 21 Aug 2006, 16:19

Mi-am schimbat medicul de familie si vechiul medic refuza sa imi elibereze o copie dupa fisa medicala sub pretextul ca ma pot inscrie la alt medic si fara vechea fisa medicala si ca noul medic nu este interesat de vechea fisa. Unde as putea sa verific daca asa ceva este legal sau nu?

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 22 Aug 2006, 17:05

...tu nu trebuie sa faci nici un demers, asta-i treaba noului medic de familie-el va solicita fisa medicala pe care vechiul medic de familie e obligat sa i-o trimita;in caz ca apar probleme, se face reclamatie la CAS;dar n-ar trebui sa apara, ca aceste fise cu istoricul medical ( in original) merg dupa titular, indiferent cati medici de familie ar schimba acesta.
...daca vrei sa rezolvi tu, mergi la CAS.

ioana_t

Post by ioana_t » 23 Aug 2006, 09:48

Nu stiu ce e mai bine sa fac. Problema asta o are toata lumea nu numai eu. Eu am schimbat medicul in alt judet dar mama si sora mea au alt medic in aceiasi localitate si au aceiasi problema. Fisele nu au fost trimise de vechiul medic la cel nou si daca m-am dus personal dupa ele m-am lovit de un refuz categoric, motivul fiind ca vechiul medic nu e interesat de ce este in fisa si ca te poti inscrie la alt medic si fara fisa.

Problema e dupa parerea mea ca fostul meu medic de familie nu elibereza fisele pentru ca sunt in ele consultatii fictive. Eu am cel putin una pe care am observat-o acum doi ani. Aveam trecuta o criza de spasmofile si am fost vizitata la domiciliu cand eu de fapt eram in Cluj in sesiune, neavand nici un fel de problema. De atunci nu am mai vazut continutul fisei, dar se poate sa mai fi fost bolnava :grin:

Ce credeti ca e mai bine sa fac?

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 23 Aug 2006, 14:23

...tu nu mai ai treaba cu vechiul medic de familie...tu ai treaba cu noul medic de familie, din momentul in care ai cerut sa fi in evidenta sa;el se ocupa de tot, el cere fisa, celalat o trimite, obligatoriu...
...tu nu poti sa-l intrebi pe noul ce asteapta, de ce nu actioneaza?...ca si daca vechiul refuza trimiterea fisei, tot noul e cel care are la indemana parghii sa-l "energizeze", dupa lege.
...sigur, nu te imipedica nimic sa faci reclamatie la CAS, dar tot noul va fi urecheat daca n-a cerut fisa sau daca a cerut-o si, refuzat fiind, nu a semnalat acest fapt...
...in fine, daca ai retineri in a vorbi deschis cu medicul cel nou, du-te la CAS si spune care-i problema, ca de rezolvat, tren sa se rezolve.

CristinaC

Re: Eliberarea unei copii dupa fisa medicala

Post by CristinaC » 29 May 2010, 12:27

Eu mi-am schimbat recent medicul de familie pentru ca nici mie nu prea vroia sa-mi dea trimiteri. Cu orice problema ma duceam la ea, vroia sa le rezolve ea pe toate(era doctorita). Pur si simplu am ajuns sa cred ca eram cobai. Imi dadea medicamente pe incercate.
Apoi mi-am luat inima in dinti si m-am dus la alt medic. Am intrebat daca trebuie sa aduc ceva de la vechiul medic si mi-a raspuns ca nu. Se va ocupa el de toate.
Deci eu cred ca problema e la noul medic, daca are el sau nu chef sa se ocupe de aceasta schimbare.

DevilMean

Re: Eliberarea unei copii dupa fisa medicala

Post by DevilMean » 29 May 2010, 14:04

Adevarat, noul medic are obligatia de a cere fisa medicala de la vechiul medic de familie.
Totul ii revine in sarcina lui, sa faca asta, tu nu trebuie sa te duci la cel nou decat cu buletinul si ce act mai cere pe langa el, in cazul pensionarilor de exemplu, se mai cere copie dupa cuponul de pensie.

Cel nou nu are obligatia sa va trimita la vechiul medic ca sa-i cereti fisa, eventual il schimbati si pe acesta.

Post Reply