permis de conducere

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
anchi

permis de conducere

Post by anchi » 18 Aug 2006, 09:27

la data de 15.04.2006 cetateanul X a fost oprit in trafic de politia de circulatie si testat cu aparatul etilotest . aparatul a indicat o concentratie de 0.45mg./lsange alcool pur in aerul respirat. la analiza sangelui recoltat au rezultat concentratii de 0.63 si respectiv 0.59(in scadere).
carnetul de conducere a lui X a fost retinut in vederea suspendarii/anularii la data de 15.04.2006.
la data de 17.08. 2006 dosarul a fost inregistrat la parchet cu propunere de scoatere de sub urmarire.
procurorul imi comunica la data de 18.08.2006 ca nu il intereseaza ca au trecut edeja 4 luni da la retinere si ca este mult prea ocupat pentru a da o rezolutia in dosarul acesta sau pentru a estima cand poate sa-mi dea rezolutia.
are cineva solutii pentru recuperarea carnetului in timp scurt?

wittmann

Post by wittmann » 18 Aug 2006, 10:57

Incearca cu o plangere sau o sesizare la prim procurorul parchetului.

Mili

Re: permis de conducere

Post by Mili » 18 Aug 2006, 15:52

Cu permisul este o problema separata, ala oricum se suspenda pentru consum de bauturi alcoolice, chiar si atunci cand concentratia in sange nu depaseste limita legala, daca acumulezi minim 15 puncte.
Fapta ramane contraventie, desi nu este infractiune, care infractiune face obiectul dosarului trimis cu propunere de s.u.p. Trebuie sa vezi daca s-a dispus suspendarea, pe ce termen si cand expira. Astea sunt administrative si nu cred ca sunt dependente de solutia din dosar. Vezi art. 88 si urm. din OUG 195/2002, inainte de republicare si regulamentul (art. 226 si urm.)
Art. 100 din cod: Permisul de conducere se restituie titularului:
a) la expirarea perioadei de suspendare;.......d) in baza ordonantei procurorului prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarirea penala sau incetarea urmaririi penale;
Pentru litera d intr-adevar poti face o plangere la primul procuror, desi nu cred ca ai avea ceva sanse avand in vedere ca la parchet s-a inregistrat abia pe 17 august.

Post Reply