Intrebare !!!

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
Ovidiu_2004

Intrebare !!!

Post by Ovidiu_2004 » 15 Nov 2004, 16:59

Este foarte important pentru mine sa stiu daca avocatii isi desfasoara activitatile specifice profesiei si Sambata ? Si m-ar interesa daca stiti aceeasi chestiune si in ceea ce priveste magistratii. Este foarte important pentru mine sa stiu. Va multumesc anticipat!

wittmann

Post by wittmann » 15 Nov 2004, 17:16

Ca liberi-profesionisti, pot sa-ti spun ca avocatii lucreaza NON-STOP: sambata, duminca, in perioada sarbatorilor legale, chiar si la 3 noaptea (sau 3 dimineata) cand altii nu stiu cum sa se intoarca in pat ca sa doarma mai dusi. In ceea ce priveste magistratii, ca regula activitatea lor se desfasoara doar in zilele lucratoare; exceptia fac procurorii si judecatorii care sunt de serviciu (in ceea ce priveste cauzele penale - arestare, mandate de perchezitie, etc.)
Daca ai detalia un pic problema ta, poate as putea sa-ti dau un raspuns mai aprofundat.

Ovidiu_2004

Post by Ovidiu_2004 » 15 Nov 2004, 17:42

Ok m-ar interesa in mod special daca avocatii ...chiar din perioada de stagiu dar si mai departe cand sunt definitivi pot fi obligati prin statutul profesiei sa desfasoare anumite activitati Sambata si ma gandesc aici atat la oficii cat si la conferinte de stagiu, sedinte etc. Mersi!

wittmann

Post by wittmann » 15 Nov 2004, 17:46

Nu pot fi obligati. De ex. la Galati avocatii pot opta daca vor face de de serviciu sau nu; insa cei care refuza efectuarea serviciului, nu li se atribuie nici dosare din oficiu. In ceea ce priveste conferintele de stagiu pentru stagiari, aici e un pic mai delicata problema

minodora

Post by minodora » 15 Nov 2004, 23:04

Te referi la conferintele de stagiu care se tin acum? Au spus de la inceputul conferintelor ca stagiarii care nu vor participa,nu pot da definitivatul in mai.

Krondet

:))))

Post by Krondet » 16 Nov 2004, 08:00

minodora wrote:Te referi la conferintele de stagiu care se tin acum? Au spus de la inceputul conferintelor ca stagiarii care nu vor participa,nu pot da definitivatul in mai.
Ei, hai! La fel a spus si Guvernul ca nu mai acorda ajutoare celor afectati de inundatii...sa-si faca asigurari...Si acum au si alocat cateva miliarde pentru intrajutorari! :d...Vorba sa fie...
Probema este ca NU vor fi primit la definitivat decat cei avocati care or implinit 2 ani! Nu se mai acorda dispensa!

minodora

Post by minodora » 16 Nov 2004, 16:58

Au zis ca acum este ultima generatie care poate da definitivatul cu dispensa. Si se va da in mai anul viitor. Iar cei de la INPPA in martie.

Ovidiu_2004

Post by Ovidiu_2004 » 17 Nov 2004, 20:54

Minodora spune-mi te rog ce inseamna dispensa asta pentru ca eu sunt in plop si plopul in aer cum spunea un fost profesor din liceu?

Anabanana

Post by Anabanana » 17 Nov 2004, 21:06

Ovidiu, dispensa inseamna ..la reducere :D ... Lasand gluma la o parte, cu dispensa inseamna ca dai examenul nu dupa 2 ani de stagiu ci dupa doar 1,6 luni

minodora

Post by minodora » 17 Nov 2004, 21:09

Pai definitivatul se da dupa 2 ani de stagiatura. Se poate micsora perioada cu 6 luni pentru cei care se remarca la conferintele de stagiu, in profesie etc.
Cu noul Statut care se va publica nu se mai aproba scutirea asta de 6 luni.

minodora

Post by minodora » 17 Nov 2004, 21:10

:lol: Am raspuns in acelasi timp. :wink:

Ovidiu_2004

Post by Ovidiu_2004 » 17 Nov 2004, 22:07

Mersi pentru raspunsul prompt, bai ce rau imi pare ,eu care vroiam sa ma remarc la conferinte:DDD kiddin:D

Post Reply