Tocmai am fost citata intr-un proces de succesiune/partaj/iesire din indiv. de catre o MATUSA (sotia unui frate -decedat in 1992 - al tatalui meu, decedat si el in 2002) pentru CASA, terenul aferent si teren agricol retrocedat mostenitorilor L.18/1990, ce a apartinut bunicilor (SOCRII matusii reclamante) decedati in 1943 si respectiv 1972. Bunicii au avut 8 copii, din care numai 2 mai sunt in viata.
Stiu de la tatal meu, ca in 1972 cand a murit bunica, fratii au renuntat in favoarea surorii lor, care a demolat casa, a construit alta, a platit impozite, etc - cam din 1975.
Pamantul agricol retrocedat conf. L. 18/90, este trecut la Primaria din comuna, numele la toti cei 8 copii.
INTREBARE: In citatie se spune ca pot depune o intampinare, dar nu stiu:
-ce contine aceasta / daca pot s-o trimit prin posta eu locuiesc in Buc. si procesul este la Slobozia Ialomita / daca trebuie redactata sau autentificata de un avocat? Va multumesc anticipat.
INTAMPINARE
Re: INTAMPINARE
intampinarea cuprinde:tudose wrote:Tocmai am fost citata intr-un proces de succesiune/partaj/iesire din indiv. de catre o MATUSA (sotia unui frate -decedat in 1992 - al tatalui meu, decedat si el in 2002) pentru CASA, terenul aferent si teren agricol retrocedat mostenitorilor L.18/1990, ce a apartinut bunicilor (SOCRII matusii reclamante) decedati in 1943 si respectiv 1972. Bunicii au avut 8 copii, din care numai 2 mai sunt in viata.
Stiu de la tatal meu, ca in 1972 cand a murit bunica, fratii au renuntat in favoarea surorii lor, care a demolat casa, a construit alta, a platit impozite, etc - cam din 1975.
Pamantul agricol retrocedat conf. L. 18/90, este trecut la Primaria din comuna, numele la toti cei 8 copii.
INTREBARE: In citatie se spune ca pot depune o intampinare, dar nu stiu:
-ce contine aceasta / daca pot s-o trimit prin posta eu locuiesc in Buc. si procesul este la Slobozia Ialomita / daca trebuie redactata sau autentificata de un avocat? Va multumesc anticipat.
- excetiile de procedura;
- motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea;
- obiectul cererii (cred)
- semnatura
pe langa astea intampinarea trebuie sa cuprinda elementele art 112 C.proc civ (numele partilor, domiciliul sau dupa caz denumirea si sediul in cazul pers.juridice, valoarea si obiectul cererii, numele reprezentantilor legali......semnatura)
pentru restul...nu am procedura cu mine...poate mai tarziu !
Intampinarea cuprinde pozitia ta fata de actiunea civila pe care ai primit-o.Adica daca esti de acord cu admiterea ei asa cum a fost formulata sau consideri ca reclamantul nu are dreptate si ceri respingerea actiunii.Trebuie aratate si motivele pe care le consideri necesare.
Daca insa ai si tu pretentii fata de cererile reclamantului,ar trebui sa depui actiune reconventionala,in care arati ce doresti /ce crezi ca ti se cuvine din obiectul cauzei (pamanturi,parte din casa etc.)
De obicei,procesele de genul acesta nu sunt simple,asa ca e necesar un avocat care sa sustina cauza,sa propuna probe,sa redacteze actiunea reconventionala/intampinarea.
Daca insa n-ai nici o treaba cu matusa si stii ca are dreptate,poti sa nu faci nimic,instanta intelegand astfel ca esti de acord cu admiterea actiunii.
Daca insa ai si tu pretentii fata de cererile reclamantului,ar trebui sa depui actiune reconventionala,in care arati ce doresti /ce crezi ca ti se cuvine din obiectul cauzei (pamanturi,parte din casa etc.)
De obicei,procesele de genul acesta nu sunt simple,asa ca e necesar un avocat care sa sustina cauza,sa propuna probe,sa redacteze actiunea reconventionala/intampinarea.
Daca insa n-ai nici o treaba cu matusa si stii ca are dreptate,poti sa nu faci nimic,instanta intelegand astfel ca esti de acord cu admiterea actiunii.
uite un model
Instanta _________
Sectia __________
Dosar nr. ___/____
Termen la data de _________
Domnule Presedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat in _________, in calitate de parat in cauza de fata, formulez prezenta
Intampinare
la cererea de chemare in judecata avand ca obiect _________, formulata de reclamantul _________ in dosarul nr. ______, prin care va solicit:
- _______ (sa respingeti actiunea in totalitate/sa admiteti actiunea/sa admiteti in parte);
- sa obligati reclamantul la plata cheltuielilor de judecata.
Motivele intampinarii:
Exceptii: Invoc urmatoarele exceptii:
a) de procedura _________
b) de fond _________
Aparari de fond: Invederez instantei ca _________
Temeiul de drept: Invoc dispozitiile art. 115 C. proc. civ. si _________
Probe: Va solicit incuviintarea urmatoarelor probe _________
Anexez: copie a intampinarii pentru reclamant, copie inscrisuri, certificate pentru conformitate, pentru reclamant, lista cu numele si domiciliul martorilor.
Semnatura,
Dosar nr. ___/____
Termen la data de _________
Domnule Presedinte,
Subsemnatul _________, domiciliat in _________, in calitate de parat in cauza de fata, formulez prezenta
Intampinare
la cererea de chemare in judecata avand ca obiect _________, formulata de reclamantul _________ in dosarul nr. ______, prin care va solicit:
- _______ (sa respingeti actiunea in totalitate/sa admiteti actiunea/sa admiteti in parte);
- sa obligati reclamantul la plata cheltuielilor de judecata.
Motivele intampinarii:
Exceptii: Invoc urmatoarele exceptii:
a) de procedura _________
b) de fond _________
Aparari de fond: Invederez instantei ca _________
Temeiul de drept: Invoc dispozitiile art. 115 C. proc. civ. si _________
Probe: Va solicit incuviintarea urmatoarelor probe _________
Anexez: copie a intampinarii pentru reclamant, copie inscrisuri, certificate pentru conformitate, pentru reclamant, lista cu numele si domiciliul martorilor.
Semnatura,