L 99/1999

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
croc

L 99/1999

Post by croc » 07 Jul 2006, 11:09

In ce masura clauzele speciale dintr-un contract de inchiriere spatiu comercial, clauze care spun ca "locatarul autorizeaza locatorul sa retina din marfa si celelalte bunuri pana la concurenta sumei datorate, aceste bunuri devenind proprietatea locatorului" dau contractului de inchiriere titlu executoriu sub aspectul retinerii marfurilor din spatiu?

Eu vreau ca acest contract sa cuprinda practic doua operatiuni juridice: inchiriere si garantie reala mobiliara in conformitate cu Lg. 99/1999.

precizez ca nu am in contract clauza prev la art. 63 din Titlul V al Legii 99/1999: "IN CAZ DE NEEXECUTARE CREDITORUL POATE FOLOSI MIJLOACELE PROPRII PENTRU LUAREA IN POSESIE A BUNULUI AFECTAT GARANTIEI."

multumesc :floare:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 07 Jul 2006, 11:33

dac[ nu ai ]ncheiat inca contractul pui o clauya in care spui ca pentru garantarea obligatiilor asumate de chiris privind plata chiriei se constituie gaj fara deposedare asupra bunurilor mobile preyente si viitoare ce s/ar afla in spatiu si asa mai departe.
Daca e deja incheiat titlu executoriu nu prea e in sensul l 99/99 insa cum contractul e legea partilor......

croc

Post by croc » 07 Jul 2006, 11:35

mda, am incheiat contractul, drept pentru care pot sa-i ciocan respectuos la usa si sa-i cer bunurile; daca insa se impotriveste, imi iau picioarele la spinare si ma duc in instanta. :(

da un lacat pe usa pot sa-i pun :mrgreen: ? :grin:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 07 Jul 2006, 11:43

eu cred ca da daca e spatiul tau

Post Reply