Vecinii problema
Vecinii problema
Buna,
Doresc un sfat in legatura cu vecinii mei. Sunt oameni mai in varsta pentru care bunul simt nu exista.Locuim la casa cu, curte comuna. Acestia s-au extins in gradina mai mult decat aveau dreptul, cat si in spatiile comune.Problema mai grava o constituie cei 2 caini ; al nostru (cocker femela) si al lor (maidanez mascul). Acum, cand a noastra este in calduri, cainele lor s-a mutat in fatza usii noastre. Catelusa noastra , nu iesea afara,nici inainte, decat pentru a-si face nevoile. Acum nu poate sa iasa din cauza masculului. Vecinii nu vor sa si-l tina acasa, chiar daca au vazut ca a noastra este in calduri si noi nu vrem ca acestia sa se imperecheze. Cainele lor isi marcheaza teritoriul pe casa noastra, sare pe usa si pe pereti murdarindu-i, ca sa nu mai spun ca l-a muscat si pe tata si pe 2 prieteni cand au venit in vizita. In aceste zile calduroase, nu putem sa lasam nici usa deschisa pentru ca intra in casa. L-am mai inchis intr-o magazie cat sa-si faca a noastra nevoile dar a tinut cateva zile. Ultima data au facut scandal vecinii (ne-au injurat si ne-au facut in toate felurile) pentru ca l-am inchis. Nu mai stim ce sa facem. Asteptam un sfat.
Doresc un sfat in legatura cu vecinii mei. Sunt oameni mai in varsta pentru care bunul simt nu exista.Locuim la casa cu, curte comuna. Acestia s-au extins in gradina mai mult decat aveau dreptul, cat si in spatiile comune.Problema mai grava o constituie cei 2 caini ; al nostru (cocker femela) si al lor (maidanez mascul). Acum, cand a noastra este in calduri, cainele lor s-a mutat in fatza usii noastre. Catelusa noastra , nu iesea afara,nici inainte, decat pentru a-si face nevoile. Acum nu poate sa iasa din cauza masculului. Vecinii nu vor sa si-l tina acasa, chiar daca au vazut ca a noastra este in calduri si noi nu vrem ca acestia sa se imperecheze. Cainele lor isi marcheaza teritoriul pe casa noastra, sare pe usa si pe pereti murdarindu-i, ca sa nu mai spun ca l-a muscat si pe tata si pe 2 prieteni cand au venit in vizita. In aceste zile calduroase, nu putem sa lasam nici usa deschisa pentru ca intra in casa. L-am mai inchis intr-o magazie cat sa-si faca a noastra nevoile dar a tinut cateva zile. Ultima data au facut scandal vecinii (ne-au injurat si ne-au facut in toate felurile) pentru ca l-am inchis. Nu mai stim ce sa facem. Asteptam un sfat.

Cainele vecinului poate sa dispara in mod misterios. L-au rapit extraterestrii ori a fugit in lume dupa o alta catea

Daca aveti masina si o cusca cu ceva mancarica in ea, problema se poate rezolva fara varsari de sange, undeva la marginea localitatii imediat apropiate (intre 50-100 KM)

Daca se intoarce cainele acasa (minune mare ...de care doar matele sunt in stare) atunci asta e; cainele-i destept si nu va fi o mare mezalianta intre el si cateaua dvs. Daca ea il place

Ba mie imi plac cainii. In schimb nu sunt de acord cu stapanii care nu iau masuri fata de cainii agresivi. Si nu mi se pare firesc sa fiu agresat de un caine caruia i se pune pata (indiferent ca e maidanez sau de rasa)
In plus de cele zise, ca argumente legale ar mai fi si OUG 55/2002 aprobata si modificata prin L 60/2003
http://www.pitbull.ro/files/legi/legislatie.htm
In plus de cele zise, ca argumente legale ar mai fi si OUG 55/2002 aprobata si modificata prin L 60/2003
http://www.pitbull.ro/files/legi/legislatie.htm
:(
KINGA a scris :
"Contraceptia prin manipularea hormonala este inacceptabila pentru AVAR in majoritatea cazurilor, deoarece, comparat cu sterilizarea chirurgicala, nu este atat de eficace, e posibil sa aiba un potential mai mare de utilizare gresita sau nepotrivita si poate predispune animalul la boli precum piometrul si cancerul".
AVAR=Asociatia veterinarilor pentru protectia animalelor.
KINGA, poate nu am inteles eu bine, inseamna ca ea este vinovata ca are perioadele de calduri si ca ar trebui sa o sterilizez ????
; pai mai bine il prind pe el si il duc la castrat 
KINGA a scris :
SIMPLUUUUUUUU
VIZITA LA MEDICUL VETERINAR
MEDICAMENTE PENTRU FEMELA
STII .... NU E SCUMPPPPPPP VREO 10 RON....

"Contraceptia prin manipularea hormonala este inacceptabila pentru AVAR in majoritatea cazurilor, deoarece, comparat cu sterilizarea chirurgicala, nu este atat de eficace, e posibil sa aiba un potential mai mare de utilizare gresita sau nepotrivita si poate predispune animalul la boli precum piometrul si cancerul".
AVAR=Asociatia veterinarilor pentru protectia animalelor.
KINGA, poate nu am inteles eu bine, inseamna ca ea este vinovata ca are perioadele de calduri si ca ar trebui sa o sterilizez ????

icedog, ice the dog, man, ice the dog 
raspunsul vad ca ti l-ai dat singur... subconstientul asta, domnle...
de fapt la noi ai venit ca sa poti da vina pe altii, corect?
io nu vreau insa sa fiu partas nici la "racirea" sarmanului catel, care nu face altceva decat sa-si urmeze instinctele, nici la despartirea sa de anumite parti componente, care sa fim seriosi... oare cine si-ar dori asa ceva???
prin urmare, sfatul meu e sa gasesti un modus vivendi cu vecinii, sa stati la un pahar de vorba si sa gasiti o rezolvare pasnica si de comun acord, da-l incolo de drept, ca-i mai buna o intelegere stramba decat o judecata dreapta.
[off topic]
Legea lui Ohm: esti om cu mine, sunt om cu tine.

raspunsul vad ca ti l-ai dat singur... subconstientul asta, domnle...

de fapt la noi ai venit ca sa poti da vina pe altii, corect?
io nu vreau insa sa fiu partas nici la "racirea" sarmanului catel, care nu face altceva decat sa-si urmeze instinctele, nici la despartirea sa de anumite parti componente, care sa fim seriosi... oare cine si-ar dori asa ceva???
prin urmare, sfatul meu e sa gasesti un modus vivendi cu vecinii, sa stati la un pahar de vorba si sa gasiti o rezolvare pasnica si de comun acord, da-l incolo de drept, ca-i mai buna o intelegere stramba decat o judecata dreapta.
[off topic]
Legea lui Ohm: esti om cu mine, sunt om cu tine.
Denominatus wrote:@Orange
Radicale? Radicale zici?
Am zis eu ceva de Codul lui Calimache? Ha?
Ala cu "iar cel ce se va repezi... va fi osandit la.... si darea la rate" ???
N-am zis... Atunci de ce zici ca sunt radical?
Desi asta ar putea fi o rezolvare. Ca nu cred ca vecinii o sa-i faca inventarul si sub coada

Denominatus, statul la un pahar de vorba este genul care ma caracterizeaza . Acum un an, cand ne-am mutat, ii chemam pe "highlanders"la un pahar de bere, la o cafa, le dadeam una alta ... totul ca sa fie bine . Nu suntem genul de oameni care sa ne certam.Au inceput sa intre in spatiul nostru (nu am spus nimic), am ajuns sa folosim doar jumate din spatiul care ni se cuvine conform contractului de vanzare-cumparare, au inceput sa ne dispara lucruri de pe terasa care apoi le-am vazut la ei (nu am spus nimic). Ne-au luat de prosti timp de 1 an de zile. Nici acum, cu problema cainilor nu le-am spus nimic (daca am vazut ca "nu-i duce capul" le-am inchis cainele). In schimb, tot ei au inceput sa faca scandal (sa strige, sa injure,sa arunce cu cheile dupa noi). Ok, stai de vorba cu oameni cu care se poate vorbi, but ... . Nu m-am gandit sa ajung prin tribunale, vroiam un sfat : asta ai voie, legal, sa faci, asta nu .