va rog sa ma ajutati
va rog sa ma ajutati
Salut! am un dosar pe rol cu o somatie de plata. Nu mi s-a livrat marfa dar imi cer banii. pot sa o faca? plus penalitati. care sunt documentele obligatorii din care rezulta ca imi intra o marfa, respectiv ca ii iese o marfa din firma.multumesc mult.
Documentele obligatorii prin care iese o marfa dintr-o firma sunt avizul de expeditie si factura fiscala , avizul folosindu-se cand marfa se factureaza ulterior sau numai factura fiscala. Acestea sunt deci documente emise de furnizor. In baza lor beneficiarul receptioneaza marfa intocmind nota de intrare-receptie.
va rog sa ma ajutati
am factura fiscala care e semnata fara aviz de expeditie , fara nota de intrare. prin contract nu m-am obligat sa platesc in avans. deci el nu mi-a dat marfa deloc ba sefu meu chiar a platit vreo 400 mil ......
va rog sa ma ajutati
Pe speta prezentata, au admis actiunea si astept hotarirea.
imi cer vreo 2 mld doar ca si penalitati.
nu mi-au dat marfa dar am semnat factura de primire.
ce fac? mai am vreo sansa?
multumesc.
imi cer vreo 2 mld doar ca si penalitati.
nu mi-au dat marfa dar am semnat factura de primire.
ce fac? mai am vreo sansa?
multumesc.
Re: va rog sa ma ajutati
care instanta de apeljurista wrote:Salut! am un dosar pe rol cu o somatie de plata. Nu mi s-a livrat marfa dar imi cer banii. pot sa o faca? plus penalitati. care sunt documentele obligatorii din care rezulta ca imi intra o marfa, respectiv ca ii iese o marfa din firma.multumesc mult.

va rog sa ma ajutati
daca cer registrul de vinzari, il vor depune pt ca sg au inregistrat factura dar ce tb sa cer sa dovedeasca livrarea efectiva.
Cel mai sigur, actiune in rezolutiunea contractului ptr. neexecutare in care ceri repunerea in sit anterioara .dezavantajul e ca platesti tx timbru la valoare. in comercial fct. pr. libertatii de probe asa ca vei putea folosi orice mijloc de proba ptr a dovedi ca n-ai primit marfa.
actiune in anulare la judecatorie unde faci dovada ca ai cerut rezilierea contractului prin urmare creanta nu este certa in intelesul 379 al 3 c.proc. civ, nu este exigibila fata de exceptia de neex. a contractului pe care o invoci in ac. cerere si nu este nici lichida, nefiind ind. cond. art. 1 og 5/2001.Ar trebui sa fie usor sa anulezi hotararea.
Bafta!
actiune in anulare la judecatorie unde faci dovada ca ai cerut rezilierea contractului prin urmare creanta nu este certa in intelesul 379 al 3 c.proc. civ, nu este exigibila fata de exceptia de neex. a contractului pe care o invoci in ac. cerere si nu este nici lichida, nefiind ind. cond. art. 1 og 5/2001.Ar trebui sa fie usor sa anulezi hotararea.
Bafta!
Daca e pe somatie de plata ma mir ca s-a admis.
De regula la predarea/primirea marfurilor se incheie un proces verbal de receptie.
Apoi in functie de cine a efectuat transportul, ceri sa se depuna sau faci dovada ca nu exista scrisoarea de transport prevazuta de OUG 109/2005.
Mai vezi ce spune si prin HG 831/1997 despre facturi si poate gasesti ceva sa te ajute.
E nasol ca cineva a semnat ca primarul!!! Factura semnata inseamna prezumtie ca marfa a fost livrata. Acuma dovedeste tu ca nu ai primit-o!!!
@Aho,
daca i se admite actiunea in rezolutiunea contractului si repunerea in situatia anterioara va fi in aceasi situatie: va trebui sa restituie marfurile pe care conform facturii le-a primit!!! 8O
De regula la predarea/primirea marfurilor se incheie un proces verbal de receptie.
Apoi in functie de cine a efectuat transportul, ceri sa se depuna sau faci dovada ca nu exista scrisoarea de transport prevazuta de OUG 109/2005.
Mai vezi ce spune si prin HG 831/1997 despre facturi si poate gasesti ceva sa te ajute.
E nasol ca cineva a semnat ca primarul!!! Factura semnata inseamna prezumtie ca marfa a fost livrata. Acuma dovedeste tu ca nu ai primit-o!!!
@Aho,
daca i se admite actiunea in rezolutiunea contractului si repunerea in situatia anterioara va fi in aceasi situatie: va trebui sa restituie marfurile pe care conform facturii le-a primit!!! 8O