Pret cu TVA sau fara TVA

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
ama

Pret cu TVA sau fara TVA

Post by ama » 03 Jul 2006, 13:43

Intr-un contract de prestari sercivii s-a stabilit un pret fara sa se prevada daca el este cu TVA sau fara TVA. Fiecare parte pretinde asa cum ii este interesul.
Cum se considera acel pret ?

danutza

Post by danutza » 03 Jul 2006, 14:28

pret unitar, deci fara tva

kko

Post by kko » 03 Jul 2006, 14:33

:lol: :lol:
Eu as merge pe ideea ca ceea ce s-a negociat prin contract este c/v serviciilor(adica val. neta, sau pret unitar).TVA-ul este accesoriu pretului negociat iar cota respectiva se adauga in conditiile C.fiscal la ce pretul serviciilor negociat. Inexistenta clauzei "cu TVA inclus" s-ar suprapune pe aceasta idee
Dat fiind faptul ca furnizorul de servicii poate sa fie neplatitor /platitor de TVA...deci ,intotdeauna se negociaza pretul serviciilor prestate; TVA-ul este un impozit datorat statului... pe care partile, conform vointei lor, pot sa-l includa in mod expres in pretul negociat sau sa zica pret+TVA

Creditorul factureaza pret + TVA si este posibil sa ajungeti in instanta. Daca pierzi, faci modificarile de rigoare,inclusiv contabile :lol: :lol:

ama

Post by ama » 03 Jul 2006, 15:02

Revin cu precizari:
1.Atat prestatorul cat si beneficiarul (clientul meu) sunt platitori de TVA.
2. Partile au incheiat si alte contracte de prestari servicii in care s-a prevazut expres ca la pretul negociat de "n" se adauga TVA-ul aferent.

Interesul meu este sa scap de TVA.

kko

Post by kko » 03 Jul 2006, 15:19

:lol: :lol: Pai stiu si eu, in cazul asta s-ar putea merge pe uzanta comerciala a platitorilor de TVA.... :lol: :lol:

ama

Post by ama » 03 Jul 2006, 15:32

Va multumesc pentru ajutor.
Daca ajung in instanta, ma voi descurca.
:floare:

Post Reply