utilizarea informatorilor

Discutii privind procedura penala
Post Reply
RigaCrypto01

utilizarea informatorilor

Post by RigaCrypto01 » 11 Nov 2004, 12:41

M poate ajuta cineva si pe mine?
Am de facut o lucrare de diploma despre utilizarea informatorilor in Romania si am probleme in gasirea bibliografiei. Imi poate recomanda cineva cateva carti sau reviste de specialitate (romanesti sau straine) pe care le-as putea folosi?
Va multumesc! :)

norocel

Post by norocel » 11 Nov 2004, 13:00

Ce informatori, investigatorii sub acoperire sau ce ?

RigaCrypto01

Post by RigaCrypto01 » 12 Nov 2004, 12:06

Nu,nu este vorba de investigatorii sub acoperire. Este vorba despre informatori, care apar mentionati in legea privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate.Vezi ca sunt doua institutii diferite.

norocel

Post by norocel » 12 Nov 2004, 12:29

Multumesc de informatie. Nu am stiut :oops: si mi s-a parut ca suna ciudat "informatori".

rogue

Post by rogue » 12 Nov 2004, 19:19

e un domeniu in care nu cred ca o sa gasesti prea multe studii de specialitate, avand in vedere noutatea institutiei(2003)

totusi eu stiu un articol de I.Molnar "Agentul provocator" dar nu as putea sa-ti spun din memorie in ce revista e...
sorry
poate revin cu info

TudorC.

wittmann

Post by wittmann » 13 Nov 2004, 22:33

Incearca, intr-un subcapitol o comparatie cu legislatia altor state in acest domeniu si cu jurisprudenta CEDO. Sunt sigur ca ai sa gasesti niste subiecte interesante. Ex. intra pe news.findlaw.com sau www.law.cornell.edu si da "search " ptr. "informant"

wittmann

Post by wittmann » 13 Nov 2004, 22:36

Sau in legatura cu "agentul provocator" mentionat de rogue , mentioneaza decizia CEDO in cazul Teixeira de Castro v. Portugalia.

RigaCrypto01

Post by RigaCrypto01 » 14 Nov 2004, 13:28

mersi mult pentru informatii :D .
De fapt lucrarea o sa cuprinda chiar un capitol de drept comparat, dat fiind noutatea institutiei in legislatia noastra. Dar deocamdata incerc sa gasesc bibliografie in limba romana, desi am inteles ca sunt putine lucrari pe aceasta tema. Am gasit pana acum un singur articol, restul sunt despre investigatorii sub acoperire.Dar incerc sa mai caut 8O .

elis

Post by elis » 16 Nov 2004, 15:58

Revista Dreptul nr. 7/2003-institutia informatorului in legea penala romana.

Post Reply